Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βενεζουέλα: Επανεκκίνηση του διαλόγου Μαδούρο – Γκουαϊδό



«Ναι» στην επανεκκίνηση του διαλόγου με το καθεστώς του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, προκειμένου να βρεθεί μία λύση στην πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα, είπε η αντιπολίτευση.

Μία πρώτη συνάντηση αξιωματούχων των δύο πλευρών θα διεξαχθεί στο Μπαρμπέιντος της Καραϊβικής, υποστηρίζει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυχθείς μεταβατικός πρόεδρος της χώρας Χουάν Γκουαϊδό.

Ημερομηνία ωστόσο της συνάντησης, με διαμεσολαβητή η Νορβηγία, δεν έχει δοθεί. Ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών σταμάτησε τον Μάιο.

Ο Γκουαϊδό, επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης, αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος τον Ιανουάριο, με τη στήριξη περισσότερων από 50 χωρών, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και οι περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ο Μαδούρο εξακολουθεί να έχει τη στήριξη του στρατού και σημαντικών συμμάχων, όπως η Κίνα και η Ρωσία.

Περίπου τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα από το 2015, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, εν μέσω σοβαρής οικονομικής κρίσης η οποία έχει οδηγήσει σε υψηλή ανεργία και χρόνιες σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ισπανία: Τέλος τα social media για παιδιά κάτω των 16 ετών

Peristeri News

Ιταλία: Διχάζει το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Peristeri News

Εμπορική συμφωνία με την Ινδία ανακοίνωσε ο Τραμπ

Peristeri News

Leave a Comment