Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Παρατείνεται η προθεσμία για την μεταφορά των αποθεμάτων των Δήμων



Παρατείνεται έως την 1η Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων και του συνόλου των φορέων της γενικής κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδας, κατόπιν αιτήματος της ΚΕΔΕ.

Την απόφαση υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, με τον πρόεδρο της ΚΕΔE και νέο Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη να την χαρακτηρίζει θετική, επισημαίνοντας ότι η ολιγόμηνη παράταση δίνει «οξυγόνο» στους Δήμους.

Ωστόσο όπως υπογράμμισε ο κ. Πατούλης η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων σε ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ πρόκειται για μία απόφαση που αποτελεί θεσμικό ατόπημα με στόχο την απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κάλεσε στο πλαίσιο αυτό την επόμενη κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάργηση των επίμαχων διατάξεων.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Οι νέες τιμές των διοδίων στην Αττική Οδό από 1η Ιανουαρίου

Peristeri News

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 2026

Peristeri News

Τι θα πληρωθεί στην Εφορία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

Peristeri News

Leave a Comment