Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τουρκία: Υποχωρεί η τουρκική λίρα



Η τουρκική λίρα σημείωσε πτώση σήμερα ύστερα από δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ εξετάζουν την επιβολή κυρώσεων που θα μπορούσαν να έχουν ως στόχο τουρκικές αμυντικές εταιρίες, αποκόπτοντας τες από το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, λόγω της αγοράς ρωσικού αμυντικού συστήματος από την Άγκυρα.

Η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον βρίσκονται σε διαμάχη εδώ και μήνες για τα πυραυλικά συστήματα S-400, που αναμένεται να παραδοθούν στην Τουρκία, ακόμα και στις αρχές του επόμενου μήνα.

Η Ουάσινγκτον έχει ανακοινώσει ότι η κίνηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να επιβληθούν στην Άγκυρα κυρώσεις βάσει του νόμου CATSAA, που προβλέπει τη λήψη μέτρων σε βάρος χωρών που προμηθεύονται στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Ρωσία.

Στις 09:33 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφώθηκε στις 5,8750 λίρες έναντι του δολαρίου, σε σχέση με το χθεσινικό κλείσιμο στις 5,8265 λίρες. Νωρίτερα, η ισοτιμία είχε υποχωρήσει έως τις 5,9250 λίρες ανά δολάριο.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ισπανία: Τέλος τα social media για παιδιά κάτω των 16 ετών

Peristeri News

Ιταλία: Διχάζει το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Peristeri News

Εμπορική συμφωνία με την Ινδία ανακοίνωσε ο Τραμπ

Peristeri News

Leave a Comment