Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Υπεγράφη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Αλβανίας



Συνεργασία σε θέματα έρευνας – διάσωσης και air policing, εκπαιδεύσεις στο κέντρο Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) και το Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστηρίξεως Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ), συμμετοχή σε ασκήσεις και ανταλλαγές εκπαιδευτών και επισκέψεις αντιπροσωπειών, προβλέπει, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για το 2019.

Το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) υπεγράφη στην Αθήνα από τον διευθυντή της διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ, αρχιπλοίαρχο Μιχαήλ Ναούμ, και τον γενικό διευθυντή Αμυντικής Πολιτικής του υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας, Florian Kali.

Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, κατά τη συνάντηση έγινε διερεύνηση νέων τομέων κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο ενδυνάμωσης της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας, ενώ πραγματοποιήθηκε συντονιστική σύσκεψη της γραμματείας του Συμβουλίου των υπουργών Άμυνας των χωρών της ΝΑ Ευρώπης (South East Europe Defence Ministerial – SEDM) με την αλβανική αντιπροσωπεία, ενόψει της επικείμενης ανάληψης της προεδρίας του SEDM από την Αλβανία, την 1η Ιουλίου 2019.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ν. Ανδρουλάκης: Οι 9 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για ανταγωνιστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Peristeri News

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Ειρήνη Αγαπηδάκη στο Περιστέρι

Peristeri News

Το Περιστέρι στο επίκεντρο της αγοράς εργασίας: Ο Μητσοτάκης στην 44η Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ

Peristeri News

Leave a Comment