PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πρόωρες εκλογές θέλει το 62% των Ελλήνων σύμφωνα με δημοσκόπηση


Πρόωρες εκλογές θέλει το 62% των Ελλήνων, ενώ πολιτικός της επόμενης χρονιάς αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τη νέα έρευνα της MRB.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για τη Real News, το πολιτικό πρόσωπο που θα πρωταγωνιστήσει τη νέα χρονιά είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 26,3%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 13,6%, ο Βλαντιμίρ Πούτιν με 10,6%, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με 8,8%, ο Ντόναλντ Τραμπ με 7,1%, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με 4,6% και η Φώφη Γεννηματά με 3,8%.

Ενα ποσοστό 19,2% δεν ξέρει ή δεν απαντά, ενώ το 6% των ερωτηθέντων επιλέγει άλλο πρόσωπο.

Ως προς το θέμα της προσφυγής στις κάλπες, το 30% των ερωτηθέντων θέλει να διεξαχθούν εκλογές πριν από το Μάιο του 2019 και το 32% θέλει να γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Αντίθετα, το 31,3% επιθυμεί εκλογές στο τέλος της τετραετίας, ενώ ένα 6,7% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν ξέρει ή δεν απαντά.

Όσο για το πόσο πιθανό είναι να ληφθούν επιπλέον μέτρα, το 36,3% των ερωτηθέντων απάντησε «αρκετά πιθανό» και το 17,2% «πολύ πιθανό», ενώ το 23,5% «λίγο πιθανό» και το 14% «καθόλου πιθανό», με ένα 9% να αναφέρει «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ». Συνεπώς, αθροιστικά, το 53,5% θεωρεί πολύ ή αρκετά πιθανό να υπάρξουν νέα μέτρα, ενώ το 37,5% εκτιμά ότι είναι λίγο ή καθόλου πιθανό.

Τέλος, οι Έλληνες ζητούν εθνικό διάλογο και συνεννόηση για την Ελλάδα της «μεταμνημονιακής περιόδου» σε ποσοστό 75,9% συνολικά (37,5% «σίγουρα ναι», 38,4% «μάλλον ναι»), ενώ «σίγουρα όχι» ή «μάλλον όχι» απαντά αθροιστικά το 15,3% των ερωτηθέντων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment