PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μετήχθη στις αγροτικές φυλακές Βόλου ο Δ. Κουφοντίνας


Στις αγροτικές φυλακές του Βόλου που ορίζεται από τον νόμο ως ανοικτή φυλακή μετήχθη σήμερα το πρωί ο καταδικασμένος σε 16 φορές ισόβια για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», Δημήτρης Κουφοντίνας, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για σειρά δολοφονιών θυμάτων της οργάνωσης, μετήχθη στις αγροτικές φυλακές του Βόλου όπου οι κρατούμενοι διαβιούν, όπως προβλέπει ο νόμος, σε συνθήκες ανοικτής φυλακής, δηλαδή εργάζονται και κυκλοφορούν σε μεγάλη έκταση, καθώς η φυλακή έχει κτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι όσοι κρατούμενοι είναι σε αγροτικές φυλακές, έχουν καλύτερο υπολογισμό ημερομισθίων από εκείνους που κρατούνται σε φυλακές κλειστού τύπου, όπως ο Κορυδαλλός.

Ήδη ο Δημήτρης Κουφοντίνας το τελευταίο διάστημα έχει λάβει ολιγοήμερες άδειες, έχοντας εξέλθει της φυλακής για διαστήματα 48 ωρών.

Άγνωστο προς το παρόν παραμένει αν η μεταγωγή του έγινε μετά από δική του αίτηση, η οποία έγινε δεκτή από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σε σχόλιό του μέσω Twitter, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μεταγωγή «στα μουλωχτά, ενώ η Ελλάδα θρηνεί».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Πότε λήγουν οι παλιές ταυτότητες

Peristeri News

Leave a Comment