Viber
PeristeriNews.gr
Uncategorized

Σχεδόν 2.000 πρόσφυγες-μετανάστες έφτασαν στο βόρειο Αιγαίο τον Μάρτιο



Συνολικά 1.968 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου τον φετινό Μάρτιο. Από αυτούς 1.369 πέρασαν στη Λέσβο, 541 στη Σάμο και μόλις 58 στη Χίο. Τον Ιανουάριο είχαν περάσει 1.504 άτομα και το Φεβρουάριο 997.

Αντίστοιχα τον Μάρτιο του 2017 στο Βόρειο Αιγαίο πέρασαν 1.407 πρόσφυγες και μετανάστες (336 στη Λέσβο, 824 στη Χίο και 247 στη Σάμο). Ενώ το Μάρτιο του 2016 είχαν περάσει 8.604 (3.277 στη Λέσβο, 3.614 στη Χίο και 1.713 στη Σάμο).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τουρκικής Ακτοφυλακής όπως αυτά δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της, σε όλη τη διάρκεια του φετινού Μαρτίου επιχείρησε 34 φορές μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα και επαναπροώθησε στις ακτές 1.409 πρόσφυγες και μετανάστες.

Εν τω μεταξύ από χθες 1 Απριλίου το πρωί εκδηλώθηκαν δυο περιστατικά αφίξεων στη Σάμο. Ένα χθες με 84 άτομα και ένα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη με περίπου 60 επιβαίνοντες σε λέμβο η οποία ρυμουλκήθηκε. Σε Λέσβο και Χίο δεν υπήρξαν αφίξεις.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

«Μπούκαραν» σε σπίτι στο Περιστέρι – Τους έπιασε η ΔΙ.ΑΣ. «στα πράσα» (photo)

Peristeri News

ΕΦΕΤ: Ανάκληση τυριών cheddar λόγω λιστέριας

Peristeri News

Ανατροπή με το TikTok στις ΗΠΑ

Peristeri News

Leave a Comment