Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ιερώνυμος: Μόνο εννέα ιεράρχες στο συλλαλητήριο



Σύντομη δήλωση αναφορικά με το Σκοπιανό έκανε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά από συνάντησή του με τον δήμαρχο Οδησσού Γενάντι Τρουχάνοφ.

«Η Ιερά Σύνοδος ξεκαθάρισε τη θέση της με μια επιτυχημένη ανακοίνωση», είπε και επανέλαβε ότι «η Εκκλησία δεν δέχεται ούτε το όνομα (Μακεδονία) ούτε παράγωγα».

«Πρέπει, όμως, με σύνεση, με νηφαλιότητα και ομοψυχία να σκεφτούμε τι θα κάνουμε παραπάνω. Αυτό με εκφράζει», συνέχισε.

Ερωτηθείς αναφορικά με τη συμμετοχή μητροπολιτών στο συλλαλητήριο που έγινε για το ονοματολογικό στη Θεσσαλονίκη, απάντησε ότι συμμετείχαν εννέα από τους συνολικά 82 ιεράρχες.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχιεπίσκοπος είχε ταχθεί κατά της συμμετοχής σε συλλαλητήρια για την ονομασία. «Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία», είχε δηλώσει μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Αγρότες: Πανελλαδική σύσκεψη την Τετάρτη

Peristeri News

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου

Peristeri News

Συνελήφθη μέλος συμμορίας που λήστευε ανηλίκους σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Peristeri News

Leave a Comment