Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Oι ΗΠΑ απειλούν τη Βόρεια Κορέα



Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αποδεχθούν ποτέ μία «πυρηνική» Βόρεια Κορέα, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις προειδοποιώντας παράλληλα ότι το γρήγορα αναπτυσσόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιανγκ, περισσότερο υπονομεύει την ασφάλεια της χώρας, παρά την ενισχύει.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ασία τις προηγούμενες ημέρες, ο Τζιμ Μάτις επεσήμανε πολλές φορές ότι η διπλωματία είναι ο δρόμος που προτιμούν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, από την Σεούλ προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα ότι η στρατιωτική ισχύς της δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή της συμμαχίας ΗΠΑ-Ν. Κορέας και δήλωσε ότι η διπλωματία είναι πιο αποτελεσματική «όταν υποστηρίζεται από αξιόπιστη στρατιωτική δύναμη».

«Μην έχετε καμία αμφιβολία. Οποιαδήποτε επίθεση εναντίον των ΗΠΑ ή των συμμάχων μας θα κατατροπωθεί. Και οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων θα αντιμετωπιστεί με μαζική στρατιωτική απάντηση», δήλωσε σε ομιλία του ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.

Η ένταση μεταξύ Πιονγιανγκ και Ουάσινγκτον είναι κλιμακούμενη μετά από μία σειρά πυρηνικών και πυραυλικών δοκιμών στις οποίες έχει προχωρήσει η Βόρεια Κορέα και έχει προκαλέσει και λεκτικές διαμάχες μεταξύ του ηγέτη του καθεστώτος Κιμ Γιονγκ Ουν και του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο να παραιτηθεί από την εξουσία

Peristeri News

Τραμπ: Ο εναέριος χώρος της Βενεζουέλας θα κλείσει στο σύνολό του

Peristeri News

Ιστορική Λειτουργία, Οικουμενικός Πατριάρχης και Πάπας μαζί στον θρόνο της πίστης

Peristeri News

Leave a Comment