PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου: Σκοπιμότητες του κ. Παχατουρίδη


Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη, «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι», με αφορμή την απόφαση της δημοτικής αρχής να γίνει η διεξαγωγή της τελετής των Θεοφανείων στο χώρο της Α’ Παιδικής Χαράς, διαβάστε αναλυτικά:

Η επιλογή του δημάρχου Περιστερίου κ. Παχατουρίδη, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, να τελεσθούν φέτος τα Θεοφάνεια στο χώρο της Α’ Παιδικής Χαράς, αποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες.

Φανερή επιδίωξή του είναι μέσω της θρησκευτικής τελετής και των επίσημων παρουσιών παραγόντων της πόλης σε αυτή, να υπάρξει έμμεση νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών που αλαζονικά διέπραξε στο χώρο της Α’ Παιδικής Χαράς και δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων.

Ο κ. Παχατουρίδης δεν σεβάστηκε, ως όφειλε, την σχετική σύμβαση που υπέγραψε με την Περιφέρεια Αττικής, η οποία διέθεσε πάνω από 600.000 ευρώ για το έργο «Βιοκλιματική Ανάπλαση της 1ης Παιδικής Χαράς». Αντί αυτού διαπράχθηκαν εκ μέρους της Διοίκησης του Δήμου στο χώρο αυτό μια σειρά από αυθαιρεσίες και παρατυπίες, με αποκορύφωμα τη μετατροπή του χώρου σε καφετέρια-μπαρ εκθέτοντας το Δήμο ως αναξιόπιστο εταίρο. Και το χειρότερο είναι ότι ακόμη και όταν η Περιφέρεια εντόπισε τις αυθαιρεσίες και ζήτησε ο Δήμος να προβεί σε ενέργειες άρσης των αυθαιρεσιών και αποκατάστασης του χώρου σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση(απομάκρυνση από το χώρο τραπεζοκαθισμάτων κ.λ.π.) αρνείται ουσιαστικά να συμμορφωθεί. Αντί αυτού προσπαθεί να δημιουργήσει status quo μη σεβόμενος τα συμφωνηθέντα με την Περιφέρεια. Προκλητικά και αλαζονικά προγραμματίζει την τέλεση της εορτής των Θεοφανείων ακριβώς στον ως άνω χώρο, που είναι δεκαετίες χαρακτηρισμένος ως Παιδική Χαρά και που ο ίδιος τον μετέτρεψε σε πεδίο ιδιωτικών συμφερόντων με την εκμίσθωσή του έναντι ευτελούς τιμήματος για χρήση καφετέριας-μπαρ.

Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου να συνειδητοποιήσει έστω την ύστατη στιγμή, ότι έχει εκλεγεί από τον Περιστεριώτικο Λαό για να υπηρετεί το Δημόσιο και Κοινωνικό συμφέρον και όχι ιδιωτικά συμφέροντα. Την καλούμε να κατανοήσει ότι πρέπει άμεσα να προβεί σε αποκατάσταση του χώρου, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Περιφέρειας. Να κατανοήσει ότι οδηγεί το Δήμο σε αδιέξοδα μονοπάτια συνεχίζοντας την αλαζονική στάση έναντι των θεσμών (Περιφέρεια, αντιπολίτευση του Δήμου). Ο κ. Παχατουρίδης πρέπει επιτέλους να εγκαταλείψει αυτή την απαράδεκτη στάση της προκλητικής εκμετάλλευσης ακόμα και μιας θρησκευτικής τελετής, με συνέχιση των τακτικών εντυπωσιασμού και των σκοπιμοτήτων.

Ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Περιστερίου
Φώτης Κουγιουμτζής

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου: Ορθώνουμε ανάστημα και συμμετέχουμε στην Απεργία στις 28/2

Peristeri News

Leave a Comment