PeristeriNews.gr
Διεθνή

Επίθεση στο Βερολίνο: Δεν φταίει η Μέρκελ, αποφαίνονται οι Γερμανοί



Το 68% των Γερμανών θεωρεί ότι η επίθεση του Βερολίνου δεν έχει καμία σχέση με την μεταναστευτική-προσφυγική πολιτική της καγκελαερίου Άγκελα Μέρκελ, ενώ το 28% διαφωνεί με αυτήν την θέση, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Fοrsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το κεντροδεξιό μέτωπο CDU/CSU (Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση Γερμανίας – Χριστιανική Κοινωνική Ένωση Βαυαρίας) εξασφαλίζουν το 38%, έχοντας σημειώσει άνοδο κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD) εξασφαλίζει το 20% (-2 ποσοστιαίες μονάδες). Η εθνικιστική δεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), που τελευταία έχει κάνει ακροδεξιά στροφή, κερδίζει μία ποσοστιαία μονάδα και βρίσκεται στο 12%, οι οικολόγοι Πράσινοι στο 10%, το κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς Die Linke στο 9%, ενώ το κεντρώο, φιλελεύθερο Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) στο 5% (-1 ποσοστιαία μονάδα).

Αν η εκλογή καγκελαρίου διεξαγόταν με απευθείας ψηφοφορία, η κ. Μέρκελ θα εξασφάλιζε το 52% των ψήφων, έναντι 13% για τον ηγέτη του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Mε απόφαση Ερντογάν νέοι υφυπουργοί Εξωτερικών

Peristeri News

Καταγγελία οργανώσεων καταναλωτών εναντίον της Temu

Peristeri News

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με Πούτιν

Peristeri News

Leave a Comment