Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Άνοδος του CDU λόγω υποψηφιότητας Μέρκελ



Αυξήθηκε κατά 1,5% το ποσοστό των Γερμανών που θα ψήφιζαν το Χριστανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μέρκελ για την καγκελαρία.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ιnsa για τη Bild CDU θα ψήφιζε το 31,5%, ποσοστό ενισχυμένο κατά 1,5% σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας την περασμένη εβδομάδα.

Κινητικότητα υπάρχει όμως και στους ψηφοφόρους των άλλων γερμανικών κομμάτων με εξαίρεση του Πράσινους (Die Gruenen) οι οποίοι παραμένουν σταθεροί στο 10,5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD υποχωρούν κατά 0,5% στο 22%, όπως και η Αριστερά (Die Linke) στο 10,5%. Κατά 1% μειώνεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Bild, το ποσοστό των Φιλελευθέρων (5,5%), ενώ αυξάνεται κατά 0,5% εκείνο του λαϊκιστικού – ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο λαμβάνει το 15% των ψήφων και παραμένει τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων πολιτών.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο να παραιτηθεί από την εξουσία

Peristeri News

Τραμπ: Ο εναέριος χώρος της Βενεζουέλας θα κλείσει στο σύνολό του

Peristeri News

Ιστορική Λειτουργία, Οικουμενικός Πατριάρχης και Πάπας μαζί στον θρόνο της πίστης

Peristeri News

Leave a Comment