PeristeriNews.gr
Διεθνή

ΙΚ: Σφαγές αμάχων γύρω από τη Μοσούλη


Για σφαγές από πλευράς των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους γύρω από τη Μοσούλη του Ιράκ την περασμένη εβδομάδα κάνει λόγο το γραφείο του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ σε νέες πληροφορίες γίνεται λόγος για αμάχους που χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες.

Τα άψυχα σώματα 70 Ιρακινών πολιτών ανακαλύφθηκαν από τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας στο χωριό Τουλούλ Νασέρ στις 20 Οκτωβρίου, ενώ 50 πρώην αστυνομικοί οι οποίοι κρατούνταν στη Μοσούλη φέρονται να εκτελέστηκαν την Κυριακή.

Στο χωριό Σαφίνα, περίπου 45 χιλιόμετρα νότια της Μοσούλης, 15 άμαχοι εκτελέστηκαν και τα σώματά τους πετάχτηκαν σε ποτάμι για να τρομοκρατηθεί ο υπόλοιπος πληθυσμός, ενώ έξι άνδρες, πιθανότατα συγγενείς ηγέτη τοπικής φυλής ο οποίος μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους, δέθηκαν πίσω από όχημα και σύρθηκαν σε ολόκληρο το χωριό.

Σε πληροφορίες οι οποίες έχουν φθάσει στον ΟΗΕ γίνεται ακόμη λόγος για εκτέλεση τριών γυναικών και τριών κοριτσιών, καθώς και για τραυματισμό ακόμη τεσσάρων παιδιών, επειδή ένα από τα παιδιά, σε μία αναγκαστική μετακίνηση την οποία διέταξαν οι τζιχαντιστές, εμφανιζόταν να έχει δυσκολία στην κίνηση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment