Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αυστραλία: Παραλίγο σύγκρουση αεροσκαφών στον αέρα



Ένα αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρίας Jetstar κι ένα αεροσκάφος της AirAsia κινδύνευσαν να συγκρουστούν χθες το πρωί στον αέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών στην Αυστραλία.

Το περιστατικό συνέβη βόρεια του αεροδρομίου Coolangatta στο Κουίσλαντ, όταν το αεροσκάφος της AirAsia πλησίασε σε απόσταση 152 μέτρων το αεροσκάφος της Jetstar, το οποίο βρισκόταν σε διαδικασία προσγείωσης. Η κοντινή απόσταση των δύο αεροσκαφών, προκάλεσε συναγερμό στους θαλάμους διακυβέρνησης των δύο αεροσκαφών.

Το ελάχιστο όριο κάθετου διαχωρισμού μεταξύ των αεροσκαφών που πετούν πάνω από την Αυστραλία είναι στα 305 μέτρα.

Οι πιλότοι του αεροσκάφους της Jetstar αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν ελιγμό και να θέσουν το αεροσκάφος τους σε κατάσταση ανόδου, προκειμένου να αποφύγουν τη σύγκρουση με το αεροσκάφος της AirAsia που είχε εισέλθει στην πορεία τους.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο να παραιτηθεί από την εξουσία

Peristeri News

Τραμπ: Ο εναέριος χώρος της Βενεζουέλας θα κλείσει στο σύνολό του

Peristeri News

Ιστορική Λειτουργία, Οικουμενικός Πατριάρχης και Πάπας μαζί στον θρόνο της πίστης

Peristeri News

Leave a Comment