Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η Βρετανία θα παραμένει στρατηγικός συνεργάτης για το Πεκίνο



Η Κίνα θα συνεχίσει να έχει στενή συνεργασία με τη Βρετανία, δήλωσε ο Κινέζος πρέσβης στη χώρα, Λιου Σιαομίνγκ, στην πρώτη ομιλία του μετά το βρετανικό δημοψήφισμα.

«Σεβόμαστε την επιλογή του βρετανικού λαού, σεβόμαστε την ανεξάρτητη απόφαση της Βρετανίας για την αναπτυξιακή της πορεία κι ελπίζουμε ότι η Βρετανία και η Ε.Ε. θα διαβουλευθούν και θα διαπραγματευθούν για την επίτευξη μιας συμφωνίας, το συντομότερο δυνατό, η οποία θα είναι αποδεχτή από τις δύο πλευρές» ανέφερε ο Κινέζος διπλωμάτης.

Η Κίνα αποδίδει ιδιαίτερη αξία στις σχέσεις της με τη Βρετανία κι αυτή η θέση παραμένει σταθερή. «Είτε η Βρετανία είναι μέλος της Ε.Ε., είτε όχι, θα έχουμε μια στρατηγική προσέγγιση μακρόχρονης συνεργασίας όταν μιλάμε για το πλαίσιο των διμερών σχέσεων Κίνας-Βρετανίας, όπως συνέβαινε πάντα», προσθεσε.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τραγωδία στην Αυστρία με πυροβολισμούς σε σχολείο

Peristeri News

Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία με εννέα νεκρούς

Peristeri News

Ιταλία: Πέντε δημοψηφίσματα όλα άκυρα λόγω μικρής συμμετοχής

Peristeri News

Leave a Comment