Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στις 18.00 η άφιξη του Αγίου Φωτός



Στις 6.00 το απόγευμα αναμένεται να αφιχθεί στον διεθνή αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» η ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία μεταφέρει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα.

Στην αντιπροσωπεία, η οποία αναχώρησε για τον Πανάγιο Τάφο σήμερα το πρωί, συμμετέχουν οι Γιάννης Αμανατίδης, υφυπουργός Εξωτερικών, Όλγα Γεροβασίλη, κυβερνητική εκπρόσωπος, Αθανάσιος Μπούρας, βουλευτής – αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, Ανδρέας Μιχαηλίδης, βουλευτής -υπεύθυνος της Βουλής των Ελλήνων στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας και Λευτέρης Κρέτσος, γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Εκ μέρους της ελληνικής εκκλησίας, συμμετέχουν ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας, Θεολόγος και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός.

Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air σε 17 προορισμούς σ’ όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες πτήσεις προς Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Χίο, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο.

Παράλληλα, η μεταφορά του Αγίου Φωτός θα πραγματοποιηθεί και με τις προγραμματισμένες πτήσεις προς Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο και Ιωάννινα. H προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό, για κάθε τομέα, θα είναι κατά προσέγγιση, από τις 9.30 έως τις 10.20 το βράδυ.

 


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πρόστιμο σε επιχείρηση τροφίμων στο Περιστέρι για ελλιπείς ενδείξεις

Peristeri News

Αναστέλλεται αύριο η απεργία των ταξί εξαιτίας της κακοκαιρίας

Peristeri News

Κλειστά τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή με απόφαση Περιφερειάρχη

Peristeri News

Leave a Comment