Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μία ευημερούσα Βρετανία εντός Ε.Ε. επιθυμεί η Μέρκελ



Μία ευημερούσα Βρετανία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιθυμεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ενώ πρωθυπουργός της Λετονίας Μάρις Κουσίνσκις, εξέφρασε την ελπίδα ότι το δημοψήφισμα του Ιουνίου, δε θ’ αποδυναμώσει την ΕΕ.

Νωρίτερα σήμερα ο Βρετανός συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός Τζον Μέιτζορ εκτίμησε ότι ενδεχόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και στις στενές σχέσεις που διατηρεί η Βρετανία με τις ΗΠΑ.

«Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ θα επιδεινωθούν. Η Αμερική χρειάζεται έναν σύμμαχο στο εσωτερικό της ΕΕ και δε θα είμαστε εμείς. Παράλληλα, η Σκωτία είναι ενδεχόμενο να επιλέξει να εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο» δηλώνει ο Μέιτζορ.

Ο Μέιτζορ ήταν πρωθυπουργός της Βρετανίας την περίοδο 1990-1997. Ήταν ο τελευταίος συντηρητικός πρωθυπουργός, πριν το σημερινό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον που υποστηρίζει την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.

Επί πρωθυπουργίας Μέιτζορ, οι συντηρητικοί στη Βρετανία, διαφωνούσαν σχετικά με τη διαμόρφωση ενός πλαισίου σχέσεων με την ΕΕ.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ισπανία: Τέλος τα social media για παιδιά κάτω των 16 ετών

Peristeri News

Ιταλία: Διχάζει το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Peristeri News

Εμπορική συμφωνία με την Ινδία ανακοίνωσε ο Τραμπ

Peristeri News

Leave a Comment