Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

ΕΥΔΑΠ: Αυξημένα κέρδη το 2015



Κατά 4,1% αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. για το έτος χρήσης 2015, «αναγκάζοντας» την εταιρεία να προτείνει αυξημένο μέρισμα κατά 5%.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε κέρδη 43,7 εκατ. ευρώ έναντι 42 εκατ. ευρώ το 2014, λόγω της θετικής επίδρασης του αναβαλλόμενου φόρου – ως συνέπεια της αύξησης του φορολογικού συντελεστή από 26% σε 29%.

Επιπλέον, το καθαρό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε στο 13,5% από 12,9% το 2014. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) συρρικνώθηκαν κατά 4,4% και ανήλθαν στα 83,8 εκατ. ευρώ έναντι 87,6 εκατ. ευρώ το 2014.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στο ποσό των 56,3 εκατ. ευρώ από 63,5 εκατ. ευρώ προηγουμένως, σημειώνοντας μείωση κατά 11,3%.

Τα λειτουργικά έξοδα προ αποσβέσεων συνέχισαν την καθοδική τους πορεία, ως αποτέλεσμα του προσανατολισμού της εταιρείας για τον περιορισμό των εξόδων. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκαν στα 236,7 εκατ. ευρώ, έναντι 238,4 εκατ. ευρώ το 2014 (-0,7%).

Ο κύκλος εργασιών παρέμεινε σταθερός, καθώς διαμορφώθηκε στα 324,2 εκατ. ευρώ έναντι 326,4 εκατ. ευρώ το 2014, απορροφώντας την εφαρμογή των χαμηλών τιμολογίων για τους καταναλωτές στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής πολιτικής της ΕΥΔΑΠ και την παραχώρηση απευθείας τιμολόγησης δήμων κατά μήκος του εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος, στην ΕΥΔΑΠ Παγίων Ν.Π.Δ.Δ.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ αποφάσισε τέλος, να προτείνει την αποκοπή μερίσματος 0,21 ευρώ ανά μετοχή.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Φορολοταρία Απριλίου 2025 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Στα σταθερά τιμολόγια ρεύματος στράφηκαν οι καταναλωτές το 2024

Peristeri News

Με το βλέμμα στις τιμές η επιλογή τροφίμων για τους Έλληνες

Peristeri News

Leave a Comment