Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πρόθυμη στην επίλυση του προσφυγικού δηλώνει η Σερβία



Απάντηση στο ελληνικό διάβημα έδωσε το Βελιγράδι, διαβεβαιώνοντας ότι «η Ελλάδα έχει στη Σερβία μια φίλη πρόθυμη να συμμετάσχει πλήρως στην από κοινού επίλυση της προσφυγικής κρίσης».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας, αρμόδιος για το προσφυγικό, Αλεξάνταρ Βούλιν επανέλαβε το αίτημα της Σερβίας για «μία ενιαία ευρωπαϊκή προσέγγιση για την επίλυσή» του προβλήματος, προσθέτοντας ότι η χώρα του είναι αναγκασμένη να ακολουθήσει την πολιτική που χαράσσουν οι χώρες προορισμού των προσφύγων.

«Η Ελλάδα και η Σερβία έχουν φιλικές σχέσεις που θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται. Η πολιτική μας είναι σαφής και ανοιχτή: όπως συμπεριφέρονται οι χώρες που βρίσκονται στη διαδρομή των προσφύγων αλλά κυρίως οι χώρες προορισμού έτσι θα συμπεριφερθεί και η Σερβία» υπογράμμισε ενδεικτικά, ο Βούλιν.

Τόνισε ακόμη, ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης θα πρέπει να δοθούν και σε χώρες που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Πιστεύουμε ότι μόνο με την συνεργασία και απέχοντας από μονομερείς ενέργειες μπορούμε να διαχειριστούμε τις προσφυγικές ροές, βοηθώντας κάθε χώρα αλλά και τους ανθρώπους αυτούς που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο» κατέληξε ο υπουργός Εργασίας της Σερβίας.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο να παραιτηθεί από την εξουσία

Peristeri News

Τραμπ: Ο εναέριος χώρος της Βενεζουέλας θα κλείσει στο σύνολό του

Peristeri News

Ιστορική Λειτουργία, Οικουμενικός Πατριάρχης και Πάπας μαζί στον θρόνο της πίστης

Peristeri News

Leave a Comment