PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σταϊνμάγερ: Η Ε.Ε. δεν μπορεί να λύνει τα προβλήματά της σε βάρος ενός κράτους-μέλους


Η Ευρώπη δεν μπορεί να λύνει τα προβλήματά της εις βάρος ενός κράτους-μέλους, τονίζει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ σε συνέντευξή του στα «Νέα», επισημαίνοντας ότι πρέπει «να εργαστούμε από κοινού για μία ευρωπαϊκή λύση στην προσφυγική κρίση».

Ερωτηθείς για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη διάσκεψη της Βιέννης ο Γερμανός ΥΠΕΞ σημειώνει ότι «εθνικές ή περιφερειακές μονομερείς ενέργειες μπορεί μόνο εκ πρώτης όψεως να βοηθούν» αλλά «βιώσιμη, διαρκής πρόοδος μπορεί να υπάρξει μόνο εάν όλοι οι Ευρωπαίοι συμπορευθούν».

Επισημαίνει παράλληλα ότι «πρέπει να σταματήσουν οι αλληλοκατηγορίες» και ότι «μπροστά στις ροές προσφύγων οι οποίες εξακολουθούν να είναι μεγάλες παραμένουμε στο πλευρό της Ελλάδας».

Εκφράζει μάλιστα την άποψη ότι «παράλληλα με το πακέτο το οποίο διαπραγματευόμαστε με την Τουρκία θα πρέπει να συζητήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την παροχή πρόσθετης οικονομικής βοήθειας και προσωπικού στην Ελλάδα».

Ταυτόχρονα όμως, όπως επισημαίνει, «θα πρέπει και η Ελλάδα να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της σε ό,τι αφορά στον έλεγχο και στην καταγραφή των προσφύγων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment