Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σόιμπλε: Μόνο ευρωπαϊκή η λύση στο προσφυγικό



Υπάρχει μόνο μία ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό ζήτημα, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο η Ευρώπη να χάσει την σημασία της, εάν δεν επιλυθεί η διαμάχη στο εσωτερικό της.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της Ευρώπης, ο Γερμανός υπουργός επαναλαμβάνει την έκκλησή του για εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

«Πρέπει να προσέξουμε ώστε η Ευρώπη να θεωρείται σημαντική», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γερμανικό Πρακτορείο, ενόψει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών των χωρών της G-20 που αρχίζει την Πέμπτη στη Σαγκάη.

Ζητεί παράλληλα «δραματική» μείωση του αριθμού των προσφύγων, «διαφορετικά δεν θα τα καταφέρουμε πια». Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπενθυμίζει ότι η χώρα του κατά την πρόσφατη Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών για την Συρία δεσμεύθηκε να διαθέσει 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο ένα τρίτο της συνολικής βοήθειας και προσθέτει: «Ενθάρρυνα την καγκελάριο ‘Αγγελλα Μέρκελ για αυτή την δέσμευση. Τώρα θα προσκαλέσουμε και άλλους να κάνουν κάτι περισσότερο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ψήνεται το Ιράκ: Στους 49 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Peristeri News

Νετανιάχου: Ολόκληρη η Λωρίδα της Γάζας θα τεθεί υπό τον έλεγχο του ισραηλινού στρατού

Peristeri News

Το κοινοβούλιο του Ιράν ενέκρινε τη στρατηγική συμφωνία με τη Ρωσία

Peristeri News

Leave a Comment