Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νταβούτογλου: PKK και YPG οργάνωσαν μαζί την επίθεση στην Άγκυρα



Οι συριακές κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) λαμβάνουν εντολές από το παράνομο Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), τόνισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο, ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι η προσπάθεια να αποδοθεί στο PKK η τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα την προηγούμενη εβδομάδα ήταν απλώς μια προσπάθεια να εξιλεωθούν οι YPG.

Οι δύο οργανώσεις συνεργάστηκαν για την εκτέλεση της τρομοκρατικής ενέργειας, ανέφερε ο κ. Νταβούτογλου.

Ε.Ε. και ΗΠΑ, μολονότι θεωρούν το PKK τρομοκρατική και παράνομη οργάνωση, για την ένοπλη δράση της στη νοτιοανατολική Τουρκία τα τελευταία 32 χρόνια, αρνούνται να χαρακτηρίσουν τρομοκρατική την αδελφή οργάνωσή του στη Συρία, Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), καθώς η τελευταία συμμετέχει ενεργά στις μάχες κατά του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο θεωρείται η μέγιστη απειλή για τις δυτικές μητροπόλεις.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο να παραιτηθεί από την εξουσία

Peristeri News

Τραμπ: Ο εναέριος χώρος της Βενεζουέλας θα κλείσει στο σύνολό του

Peristeri News

Ιστορική Λειτουργία, Οικουμενικός Πατριάρχης και Πάπας μαζί στον θρόνο της πίστης

Peristeri News

Leave a Comment