Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Με περισσότερα του ενός άρθρου τα προαπαιτούμενα στη Βουλή



Επισπεύδονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης οι απαιτούμενες προπαρασκευαστικές ενέργειες, προκειμένου να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Τα ενημερωτικά σημειώματα συγκεντρώνονται από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, ώστε μέσα στα επόμενα 24ωρα το νομοσχέδιο να λάβει την τελική του μορφή, που δεν θα εξαντλείται σε ένα και μόνο άρθρο.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη διέψευσε χθες τα σενάρια που ήθελαν το ν/σ να έρχεται στη Βουλή σε ένα άρθρο. «Ένας νόμος δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ένα άρθρο», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

Αν και η αρχική προθεσμία για την ψήφιση του νομοσχεδίου είναι η 15η Οκτωβρίου, δεν αποκλείεται τελικά να παραταθεί έως τις 17 Οκτωβρίου.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι, τηρουμένων των προθεσμιών, να μην επαναληφθούν οι ασφυκτικές προθεσμίες που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν κατά τη συζήτηση και ψήφιση προηγουμένων νομοθετημάτων».

Στην κατεύθυνση αυτή κινήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα και η Βουλή, η οποία με ταχύτατες διαδικασίες προχώρησε στη συγκρότηση των διαρκών κοινοβουλευτικών επιτροπών. Στόχος είναι οι επιτροπές να εκλέξουν προεδρεία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου να αναλάβουν έργο.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Άρση της βουλευτικής ασυλίας της

Peristeri News

Βουλή: Με 159 «ναι» εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός 2026

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης σε αγρότες: «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Peristeri News

Leave a Comment