Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Επιφυλακτικό το ΔΝΤ για την ανάκαμψη στην Κύπρο



Επιφυλακτικό εμφανίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στις προβλέψεις του για ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.

Επιφυλακτικό εμφανίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στις προβλέψεις του για ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, καθώς το ύψος των «κόκκινων» δανείων, οι βουλευτικές εκλογές του 2016 και οι εξελίξεις στην Ελλάδα επισκιάζουν τις προοπτικές ανάπτυξης.

Στην έκθεσή του, μετά την ολοκλήρωση της όγδοης αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος διάσωσης, το Ταμείο εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης το 2015 θα περιοριστεί στο 0,5%. Διατηρεί επίσης αμετάβλητη την εκτίμησή του για τον ρυθμό ανάπτυξης το 2016 στο 1,4% και για το 2017 στο 2%.

Το ΔΝΤ εκτιμά ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα ξεπεράσει τις προσδοκίες και θα φθάσει το 1,3% του ΑΕΠ το 2015, το 2,4% το 2016 και το 3% το 2017. Η βελτίωση προκύπτει παρά την απώλεια εσόδων που δημιουργούν οι πρόσθετες φορολογικές ελαφρύνσεις στα ακίνητα.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Με κόμιστρο η είσοδος στη Φοντάνα ντι Τρέβι από 1η Φεβρουαρίου

Peristeri News

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Leave a Comment