Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Υπογράφονται οι συμβάσεις για τις καθαρίστριες των σχολείων



Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται οι διαδικασίες για την υπογραφή συμβάσεων από τις Σχολικές Επιτροπές των δήμων της χώρας για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων.

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται οι διαδικασίες για την υπογραφή συμβάσεων από τις Σχολικές Επιτροπές των δήμων της χώρας για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε η υπουργός Πολιτισμού – Παιδείας – Θρησκευμάτων Ευφροσύνη Κιάου στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, έχει ήδη ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο, η υπογραφή δηλαδή των σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων με συμβάσεις που θα υπογραφούν με τις Σχολικές Επιτροπές των δήμων.

Για τη φετινή σχολική χρονιά ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ανθρωποωρών απασχόλησης, σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ, ορίζεται στα 13.856.832 ευρώ, ενώ η προβλεπόμενη δαπάνη ανέρχεται στα 33.660.473,67 ευρώ, των οποίων το ποσό των 15.564.000 ευρώ για το 2015 και το ποσό των 18.096.473,67 ευρώ για το 2016.

Το ποσό μεταβιβάστηκε στο ΄Ιδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, το οποίο θα προχωρήσει στην κατανομή του στις Σχολικές Επιτροπές των μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που στερούνται προσωπικού καθαριότητας.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Αγρότες: Ενισχύονται τα μπλόκα παρά την κακοκαιρία

Peristeri News

Πρόστιμο σε επιχείρηση τροφίμων στο Περιστέρι για ελλιπείς ενδείξεις

Peristeri News

Αναστέλλεται αύριο η απεργία των ταξί εξαιτίας της κακοκαιρίας

Peristeri News

Leave a Comment