Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έξω από το ΣτΕ οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής



Συγκεντρωμένοι έξω από το κτήριο του ΣτΕ, επί της οδού Πανεπιστημίου, βρίσκονται 70 και πλέον μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής, εργαζόμενοι στην Ελληνικός Χρυσός.

Συγκεντρωμένοι έξω από το κτήριο του ΣτΕ, επί της οδού Πανεπιστημίου, βρίσκονται 70 και πλέον μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής, εργαζόμενοι στην Ελληνικός Χρυσός. Οι μεταλλωρύχοι δηλώνουν πως αναμένουν με αγωνία την απόφαση της ακροματικής διαδικασίας ενώπιον της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ της προσφυγής της Ελληνικός Χρυσός, η οποία έχει οριστεί για σήμερα το πρωί.

Η προσφυγή έχει κατατεθεί εναντίον της απόφασης του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνου Σκουρλέτη, για την ακύρωση της ανάκλησης των τεχνικών μελετών της Ελληνικός Χρυσός που οδήγησε στην αναστολή των εργασιών της εταιρείας και σε διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν πως η απελθούσα κυβέρνηση αποφάσισε να ανακόψει την εξέλιξη της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της περιοχής ανακαλώντας τις άδειες της εταιρείας λίγες ημέρες πριν την παραίτησή της για λόγους ψηφοθηρικούς και πολιτικού εντυπωσιασμού, με αποτέλεσμα 2.000 άνθρωποι να είναι πρακτικά άνεργοι από τις 24/8/2015.

Στην ακροαματική διαδικασία παρίστανται εκπρόσωποι και δικηγόροι της εταιρείας, των σωματείων των εργαζομένων και του δημοσίου. Η κανονική δικάσιμος για τις αιτήσεις ακυρώσεως έχει οριστεί για τις 2 Οκτωβρίου 2015.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Θετικός σε αλκοτέστ ο πρώην βουλευτής Διαμαντής Καραναστάσης

Peristeri News

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες

Peristeri News

Καταγγελία για προβολή ακατάλληλου υλικού σε σχολείο στο Αιγάλεω

Peristeri News

Leave a Comment