Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Bloomberg: «Πράσινο» από Eurogroup για το «δάνειο – γέφυρα»



Σε κατ’ αρχήν συμφωνία για «δάνειο – γέφυρα» ύψους 7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα κατέληξε το Eurogroup.

Σε κατ’ αρχήν συμφωνία για «δάνειο – γέφυρα» ύψους 7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα κατέληξε το Eurogroup, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχο με γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, μόλις αποσαφηνιστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες και ψηφίσουν τα εθνικά κοινοβούλια για τη συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της.

Η απόφαση του Eurogroup στέλνει «σήμα» προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για να παράσχει εκ νέου ρευστότητα στις τράπεζες. Η σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη δεν θα είναι εύκολη, πάντως, και αναμένεται ότι ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρας, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα των σκληροπυρηνικών, η οποία είναι διευρυμένη πλέον.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι συζητήσεις μεταξύ των 19 υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης είχαν θετικό πρόσημο και έγιναν σε εποικοδομητικό κλίμα.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

ΑΑΔΕ: QR Code και Barcode για εύκολες και γρήγορες πληρωμές οφειλών

Peristeri News

Πώς αμείβεται η εργασία Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Peristeri News

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 12,6 δισ. στο ενδεκάμηνο

Peristeri News

Leave a Comment