Viber
PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Δυτική Αθήνα: Το μεγαλύτερο έργο ασφαλτοστρώσεων τα τελευταία χρόνια



Περισσότερα από έξι εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν για τη συντήρηση του οδικού δικτύου και στο Περιστέρι…

Υπογραφή προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) και Περιφέρειας Αττικής για τη συντήρηση του οδικού δικτύου των Δήμων της Δυτικής Αθήνας, προϋπολογισμού 6.117.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ).

Μετά από τις συστηματικές προσπάθειες του ΑΣΔΑ, για μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων των οδοστρωμάτων της Δυτικής Αθήνας, με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΣΔΑ, εγκρίθηκε η «Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση Οδικού Δικτύου Δυτικής Αθήνας» προϋπολογισμού 6.117.000,00 €.

Τα τελευταία χρόνια, σε όλο το οδικό δίκτυο της Δυτικής Αθήνας, έχουν παρουσιαστεί μεγάλα προβλήματα στο οδόστρωμα, λόγω των μεγάλων αξονικών φορτίων, των καιρικών συνθηκών και τη γήρανση των υλικών του.

blank

Ο ΑΣΔΑ, μετά από αιτήματα των Δήμων μελών του, εκπόνησε μελέτη για την αντιμετώπιση της επείγουσας ανάγκης συντήρησης του οδικού δικτύου, που αφορά στην εκτέλεση εργασιών συντήρησης καθώς και εργασίες εξυγίανσης της βάσης του οδοστρώματος, σε όποια τμήματα των δρόμων απαιτηθεί.

Το έργο θα υλοποιηθεί από τον ΑΣΔΑ και συνολικά θα συντηρηθούν 242.000 m2 δρόμων σε σημεία που έχουν επιλέξει οι Δήμοι.

Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ και Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης δήλωσε σχετικά:

blank

«Το έργο, αυτό που σχεδίασε και θα υλοποιήσει μέσω της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής, ο ΑΣΔΑ θα ωφελήσει το 1.000.000 των κατοίκων των περιοχών της Δυτικής Αθήνας.

Παράλληλα, θα ανακουφίσει τους Δήμους, που προσπαθούν με τους ελαχιστοποιημένους πόρους τους να συντηρήσουν το οδικό δίκτυο, ενώ ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει ανάχωμα στα υψηλά ποσοστά ανεργίας, μέσω των θέσεων εργασίας που θα δημιουργήσει.

Ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο θα είναι διεθνής και προκειμένου να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες που θα καθυστερήσουν την έναρξη του έργου κατά έξι μήνες».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑ».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πλούσιο πρόγραμμα στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Εγκαίνια της νέας κεντρικής πλατείας Αγίων Αναργύρων

Peristeri News

Ίλιον: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ημερίδα για την εγκληματικότητα και την παιδική παραβατικότητα

Peristeri News

Leave a Comment