Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση αρέσκεται στους καταστροφικούς αυτοσχεδιασμούς



Η χώρα έχασε ένα διάστημα, χωρίς η κυβέρνηση να κάνει τίποτα, επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού από το βήμα της Βουλής.

Η χώρα έχασε ένα διάστημα, χωρίς η κυβέρνηση να κάνει τίποτα, επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τη διαπραγμάτευση, εκτιμώντας ότι η διαπραγμάτευση άρχισε μετά τη διάσκεψη της Ρίγας.

Επικαλούμενος δημοσκοπήσεις, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι ο κόσμος θέλει συμφωνία, ενώ είναι προβληματισμός από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι χάθηκε χρόνος και ότι θα έπρεπε να έχουν γίνει αποκρατικοποιήσεις, ενώ υπενθύμισε ότι το Ποτάμι είχε καλέσει την κυβέρνηση να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις.

Συνεχίζοντας, έκανε λόγο για δημαγωγία, κατεδάφιση της Παιδείας, αλλά και αυτοσχεδιασμούς σε Οικονομία και Μεταναστευτικό, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει τα πρωτογενή πλεονάσματα να είναι κάτω από 1%.

«Το μεγάλο ερώτημα, κ. Τσίπρα, είναι ποια είναι η αναπτυξιακή σας πολιτική», διερωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης, και σχολίασε το ζήτημα των εξαγωγών, τονίζοντας ότι αν δεν αυξηθούν, η χώρα δεν θα βγει από το τέλμα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημά σας είναι ότι το κόμμα σας δεν έχει σχέδιο, τόνισε και πρόσθεσε ότι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν συνειδητά στην «τρόικα εσωτερικού», που υπονομεύει τη διαπραγμάτευση.

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τον Πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τη σχέση του με την εσωτερική αντιπολίτευση.

«Πώς είναι δυνατόν να δέχεστε να υπάρχουν στελέχη που υπονομεύουν το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας;», διερωτήθηκε και επεσήμανε ότι δεν είναι πλουραλισμός όταν το μισό κόμμα θέλει ρήξη και δραχμή.

«Επιλέξατε να είστε μόνος σας στη διαπραγμάτευση κ. Τσίπρα», τόνισε, ενώ απευθυνόμενος στους συμμάχους, τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μείνει η Ελλάδα στο κέντρο της Ευρώπης.

«Το Ποτάμι χωρίς αριστερές και δεξιές ιδεοληψίες θα είναι “παρών” σε αυτήν την τελευταία προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία για τη χώρα», ξεκαθάρισε ο κ. Θεοδωράκης και τόνισε ότι το κόμμα του θα στηρίξει την ευρωπαϊκή πρόταση, που θα έχει την υπογραφή της κυβέρνησης και την υπογραφή των εταίρων, αρκεί να υπάρξει απόφαση να μείνουν οριστικά πίσω τα παιχνίδια της ρήξης.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Εξι νέους Γενικούς Γραμματείς σε τρία υπουργεία ανακοίνωσε το Μαξίμου

Peristeri News

Μητσοτάκης σε αγρότες: Ναι στον διάλογο, αλλά όχι στο παράλογο

Peristeri News

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Πέρασε» με 159 «ναι» από τη Βουλή η ένταξη του στην ΑΑΔΕ

Peristeri News

Leave a Comment