• Τετάρτη, 19 Φεβρουάριος, 2020

4+3 οι Αντιδήμαρχοι του Περιστερίου

Peristeri News
Ιανουάριος05/ 2011

Αποφασίστηκε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου στις 5 Ιανουαρίου 2011 το απόγευμα αποφασίστηκε από την Πλειοψηφία να ορισθούν επιπλέον τρεις Αντιδήμαρχοι για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Δηλαδή, παραμένει ο ίδιος αριθμός των Αντιδημάρχων που ήταν πριν τον «Καλλικράτη», καθώς η νέα αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση ορίζει ότι πρέπει να είναι τέσσερις, όσες δηλαδή οι δημοτικές κοινότητες, ενώ δίνεται η δυνατότητα για ακόμη τρεις Αντιδημάρχους.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πήραν θέση για το θέμα και οι Επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων, που παρίστανται στο Συμβούλιο.

Α. Παχατουρίδης: «Η αρχική σκέψη της διοίκησης ήταν για επτά Αντιδημάρχους και αυτό δεν έχει αλλάξει. Όπως και την προηγούμενη τετραετία έτσι και αυτή, οι ανάγκες του Δήμου χρειάζονται τους επτά Αντιδημάρχους. Αν έπρεπε να γίνει μείωση στους Αντιδημάρχους, θα έπρεπε να γίνει και στους Δημοτικούς Συμβούλους και όχι να τους αυξήσει ο «Καλλικράτης» σε 45», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Δ. Κελάφας: «Επτά Αντιδήμαρχοι είναι πάρα πολλοί για την εποχή που διανύουμε και αν επιμείνετε σε αυτή την πρόταση, η παράταξή μας θα ψηφίσει λευκό στην τελική απόφαση» όπως και έγινε βέβαια από τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης «Περιστέρι για Όλους».

Αντ. Αθανασοπούλου – Βαφειάδου: “Η πρότασή μας είναι να μειωθεί ο αριθμός στους τέσσερις Αντιδημάρχους. Να έχει δηλαδή το κάθε διαμέρισμα του δήμου μας και έναν Αντιδήμαρχο. Σε όλους τους τομείς του κράτους γίνονται μειώσεις, οπότε και σε αυτόν τον τομέα θα πρέπει να γίνει το ίδιο” δήλωσε η Επικεφαλής της «Αριστερής Κίνησης Περιστερίου».

Γρ. Τημπλαλέξης: «Σε μια κοινωνία κρίσης το σημαντικό δεν είναι πόσοι θα είναι οι Αντιδήμαρχοι ή ποιοι θα είναι. Η παράταξή μας καταδικάζει τον Καλλικράτη και καταψηφίζει τους Αντιδημάρχους όχι προσωπικά αλλά πολιτικά. Θεωρούμε ότι δεν είναι αναγκαίοι», ήταν κάποια από τα λεγόμενα του Επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση».

Τέλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεκταρία Ευσταθιάδου: «Ο νόμος είναι πολύ πρόχειρα φτιαγμένος και βιάστηκαν να τον βγάλουν στον αέρα με πολλές ασάφειες. Μόνο με τη στήριξη της νομικής υπηρεσίας θα τα καταφέρουμε. Δεν μπορούμε όλοι να ερμηνεύουμε τους νόμους όπως θέλουμε».

Στην ψηφοφορία υπέρ των επτά Αντιδημάρχων ψήφισαν 26 Δημοτικοί Σύμβουλοι, λευκά 9, κατά 3 και αποχές 2.