PeristeriNews.gr
Δημοτικά

3ο Φεστιβάλ Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Περιστερίου


Οι Παιδαγωγοί των Παιδικών Σταθμών του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού, Πρόνοιας (Ο.Π.Α.Α.Π) του Δήμου Περιστερίου, θα πραγματοποιήσουν στο Άλσος Περιστερίου την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, μία ολοήμερη εκδήλωση η οποία θα περιλαμβάνει πλήθος παιδαγωγικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.

Το Παιδί συναντά τις Τέχνες, οι Τέχνες αγκαλιάζουν το Παιδί!

Τα Προνήπια και τα Βρέφη των Παιδικών Σταθμών της πόλης μας θα έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν, να δημιουργήσουν, να ζωγραφίσουν, να χαράξουν, να πλάσουν, να φωτογραφίσουν, να ακούσουν και να συμμετάσχουν σε παραμύθια, να παίξουν και να διασκεδάσουν με πολλές και διαφορετικές εικαστικές και θεατρικές δράσεις, οι οποίες θα διαδραματίζονται μέσα στο υπέροχο φυσικό τοπίο του Άλσους.

Καλλιτεχνικά εργαστήρια θα έχουν στηθεί όπως:

Ζωγραφική, με πολλούς τρόπους, γνωστούς αλλά και περίεργους, ψηφιδωτά μικρά και μεγάλα, μακέτα αρχιτεκτονικής μοναδική από χεράκια παιδιών, πηλοπλαστική, θεατρικό παιχνίδι, μουσική και χορός, κατασκευές ποικίλες, πρωτότυπες και ευφάνταστες, κουκλοθέατρο, Καραγκιόζης, εργαστήρι φωτογραφίας, θεατρικά δρώμενα και άλλα πολλά.

Όλοι γνωρίζουμε πως ό,τι κάνει ένα παιδί είναι Τέχνη. Τόσο οι γονείς όσο βεβαίως και οι παιδαγωγοί ξέρουν πόσο ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας είναι τα παιδιά. Θελήσαμε να προσφέρουμε σε αυτά τα παιδιά που είναι το αύριο της πόλης μας, το αύριο του κόσμου μας, μία ημέρα γεμάτη με δράση, γνώση, εμπειρίες, χαρά ,δημιουργία. Και όλα αυτά με τον πιο διασκεδαστικό αλλά ταυτόχρονα βιωματικό τρόπο!

Άλλωστε όπως είχε πει ο Π.Πικάσο «Κάθε παιδί είναι ένας καλλιτέχνης. Το θέμα είναι πώς θα παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας».

Εμείς όλοι στους Παιδικούς Σταθμούς, προσπαθούμε να βάλουμε τα θεμέλια της αναζήτησης της Τέχνης σε όλες τις μορφές της , στις στιγμές της καθημερινότητας. Έτσι τα παιδιά και εμείς ζούμε τις μέρες μας όμορφα και ουσιαστικά, γνωστικά και αισθητικά.

Όλες οι δραστηριότητες και όλα τα δρώμενα τα οποία θα λειτουργήσουν την ημέρα της εκδήλωσης θα δέχονται τα παιδιά μας με σειρά προτεραιότητας και οι γονείς θα έχουν την ευθύνη των παιδιών μέσα στο Άλσος.

19105224_10213129567896610_1255465833_o

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Leave a Comment