PeristeriNews.gr
Δημοτικά

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών στο Δήμο Περιστερίου (video)


Ο Δήμος Περιστερίου σε «πείσμα των καιρών» έχει πάρει την απόφαση να επενδύσει στον πολιτισμό και την παιδεία, τόνισε ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης.

Ο Δήμος Περιστερίου σε «πείσμα των καιρών» έχει πάρει την απόφαση να επενδύσει στον πολιτισμό και την παιδεία, τόνισε ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 28 Νοεμβρίου με αφορμή την διοργάνωση του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Δημοτικών Βιβλιοθηκών στην πόλη του, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ).

Το συνέδριο με θέμα: «H Προσφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Τοπική Κοινωνία εν μέσω Οικονομικής Κρίσης και Διοικητικών Αλλαγών: Μια Πρόκληση για Δημιουργικές Λύσεις» θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του νέου Δημαρχείου Περιστερίου, Πλατεία Δημοκρατίας 1 (είσοδος από οδό Καραθεοδωρή & Εθνικής Αντιστάσεως) στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2011.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου, που ιδρύθηκε μόλις πριν ένα χρόνο και σ’ αυτό το χρονικό διάστημα κατάφερε να αντεπεξέλθει απόλυτα με τις δράσεις της στις σύγχρονες προκλήσεις.

Όπως στην καινούργια δράση «Ξανά μαζί στο σχολείο», στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Πανεπιστημίου στο «Πέτρινο», πρώην 2ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο θα είναι τόπος συνάντησης συμμαθητών που αποφοίτησαν από τα σχολεία της πόλης μας.

Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Περιστερίου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι όλες οι δράσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και στο Δημοτικό Πανεπιστήμιο υλοποιούνται από εθελοντές και εκ μέρους του Δήμου τους ευχαριστεί για την ενεργή συμμετοχή τους.

Παίρνοντας το λόγο, η Πρόεδρος της ΕΕΒΕΠ Χριστίνα Κυριακοπούλου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη φιλοξενία του σημαντικού συνεδρίου, αλλά επεσήμανε το γεγονός ότι εξεπλάγην τόσο από την άψογη λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, όσο και από την πόλη του Περιστερίου, η οποία συνεχώς αναβαθμίζεται.

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΒΕΠ Γιώργος Γλωσσιώτης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του συνεδρίου και τις σημαντικές συμμετοχές από τη χώρα μας και το εξωτερικό, που θα φιλοξενηθούν στο Περιστέρι, αλλά και στη λειτουργία των εργαστηρίων.

Με θερμά λόγια, μίλησε για την πόλη της, η Περιστεριώτισσα Μαρία Αλεξανδράκη, Μέλος του Δ.Σ. ΕΕΒΕΠ και Μέλος του Δ.Σ. Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ).

Η κα. Αλεξανδράκη δήλωσε ότι είναι υπερήφανη για το Περιστέρι και ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μετατρέψει το πατρικό της σπίτι στην περιοχή του Μπουρναζίου σε «παιδικό στέκι» στο πλαίσιο λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment