PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

3η Συνεδρίαση Μητροπολιτικής Επιτροπής Μεταφορών και Συγκοινωνιών


Yπό τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Κώστα Παπαντωνίου

Την Παρασκευή 03-06-2011 συνεδρίασε η Μητροπολιτική Επιτροπή τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιών υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας κ. Κώστα Παπαντωνίου.

Στη συνεδρίαση μετείχαν τα τακτικά μέλη της Επιτροπής κα Κολοβού Ελένη από τον συνδυασμό «Αττική», κα Α. Καραμανλή από το συνδυασμό «Αττική Νέα Προοπτική», κ. Δ. Τσουκαλάς από τον συνδυασμό « Αττική Συνεργασία-Όχι στο μνημόνιο». Μετείχαν, επίσης, ο κ. Γ. Χρυσουλάκης, Συγκοινωνιολόγος – Πρόεδρος ΑΣΠΑΙΤΕ και ο κ. Κ. Διάκος, Περιφερειακός Σύμβουλος.

Τα θέματα που συζητήθηκαν, αφορούσαν το σχετικό θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις αρμοδιότητες και τη λειτουργία της Επιτροπής, την οργάνωση της δράσης στην Περιφέρεια, τη συνεργασία με τους φορείς που εμπλέκονται σε θέματα συγκοινωνιακών έργων. Τέθηκε το ζήτημα της εκπόνησης των βασικών αρχών, θέσεων και στόχων της Μητροπολιτικής Επιτροπής.

Κατά κοινή εκτίμηση των μελών της είναι απαραίτητο το έργο της Επιτροπής να γίνει συντονισμένα βάσει ενός στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδίου. Σε συνέχεια των παραπάνω, τέθηκαν ζητήματα ανάδειξης των εναλλακτικών μέσων μεταφοράς που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον στο γενικότερο πλαίσιο των «πράσινων πόλεων».

Τονίστηκε, η ανάγκη αναβάθμισης των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών. Κρίθηκε αναγκαία η προώθηση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς έναντι του ΙΧ, η δημιουργία απαραίτητων υποδομών (εκτεταμένο ποδηλατοδρόμων, πεζοδρόμων, δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, χώρων στάθμευσης κ.λ.π.) και αντιμετώπιση της ηχορύπανσης που αποτελεί σοβαρό πρόβλημα στα αστικά κέντρα.

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, τονίστηκε, τέλος, η αναγκαιότητα συνολικής θεώρησης, με τη συνεργασία της Περιφέρειας και των Δήμων, και μελέτης του συστήματος μαζικών μεταφορών και εναλλακτικών μέσων μεταφοράς για πόλεις πράσινες και ελεύθερης ροής, για συγκοινωνίες προσβάσιμες και ασφαλείς.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Παπαντωνίου, δήλωσε σχετικά:

«Είναι σημαντικό η δράση μας να είναι συντονισμένη βάσει ενός στρατηγικού πλαισίου που θα καθορίσει η Επιτροπή μας. Στις επόμενες συσκέψεις είναι αναγκαίο να έχουμε τη Διακήρυξη των Αρχών και Θέσεων της Επιτροπής και βάσει αυτής να ξεκινήσουμε το έργο μας από την 1η Ιουλίου όπου η Μητροπολιτική Επιτροπή τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιών αναλαμβάνει και επίσημα τις αρμοδιότητές της.»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment