PeristeriNews.gr
Αθλητικά

28ος Κλασικός Μαραθώνιος: 2500 χρόνια μετά


Ο 28ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι γεγονός.

Ο 28ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι γεγονός. Ο αττικός ουρανός έκανε το χατίρι στους 22.000 και πλέον δρομείς που έδωσαν δυναμικό «παρών» στις διαδρομές των 5 και 10 χλμ, αλλά και στον μαραθώνιο.

Μαζί τους στη γραμμή εκκίνησης μπροστά από το Καλλιμάρμαρο έλαβαν θέσεις ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου που δήλωσε «είναι φανταστική η ατμόσφαιρα σε αυτή την εκδήλωση για τα 2.500 χρόνια μετά τη Μάχη του Μαραθώνα. Αποτελεί τιμή για την Ελλάδα. Ελπίζω στο μέλλον να γιορτάσουμε όχι σε τόσους δύσκολους καιρούς για τη χώρα μας».

Ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, η υπουργός ΥΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι του χώρου της πολιτικής, αθλητισμού, των τεχνών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Τα βλέμματα και το χειροκρότημα του κόσμου απέσπασε εκτός των άλλων ο βετεράνος του Μαραθωνίου Ρον Χιλ και η ελληνοαμερικανίδα τηλεπαρούστρια Μαρία Μενούνος.

Στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας νικητής στέφθηκε ο Ρέιμοντ Μπετ από την Κένυα με χρόνο 2,12,40.

Δεύτερος τερμάτισε ο Τζόναθαν Κιπκορίρ που ήταν και το φαβορί της κούρσας αφού έχει ατομικό ρεκόρ 2,07 με 2,14,05 και τρίτος ο συμπατριώτης τους Έντουιν Κιμουτάι με 2, 15, 21.

Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Ράσα Ντραζνταουκάιτε από τη Λιθουανία με 2,31,06, που είναι ρεκόρ κλασικού μαραθωνίου, με 2η την Ρωσίδα Ολγα Γκλοκ με 2.33.51 και 3η την Ουκρανή Σβιτλάνα Στάνκο με 2.38.59.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment