PeristeriNews.gr
Media

24ωρη απεργία της Ένωσης Συντακτών


Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία από τις 6 π.μ. της Παρασκευής έως τις 6 π.μ. του Σαββάτου προχωρούν η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και η (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου) ΕΣΠΗΤ, μετά από συνεννόηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Η απεργία αφορά την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ (το Πρακτορείο, τις ιστοσελίδες, τις ραδιοτηλεοπτικές καλύψεις και μεταδόσεις, το ραδιόφωνο και τις εκδόσεις του), τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (τα γραφεία Τύπου υπουργείων, ΟΤΑ, Περιφερειών και τα γραφεία Τύπου ελληνικών Πρεσβειών στο εξωτερικό), το κανάλι της Βουλής, όλους τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και όλα τα συνδεόμενα διαδικτυακά μέσα.

Σε ανακοίνωσή του το δ.σ. της Ένωσης Συντακτών υπογραμμίζει την αταλάντευτη στάση του στην υπεράσπιση της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας και την απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία των ΜΜΕ, καθώς και τον πλουραλισμό.

Επίσης, κάνει λόγο για μεθόδευση «που αποσκοπεί να μετατρέψει τους δημοσιογράφους σε δημοσίους υπαλλήλους» και καταγγέλλει ότι δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας στο νέο μιντιακό τοπίο με το νέο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ.

Αντιθέτως, η Ένωση Συντακτών τονίζει ότι υπάρχουν περιθώρια για νέες απολύσεις και αποδόμηση εργασιακών σχέσεων.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment