Viber
PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

22η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής



Συνεδριάζει την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013 και ώρα 15:00, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου – Χολαργός).

Συνεδριάζει την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013 και ώρα 15:00, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου – Χολαργός).

Τα θέματα της Ημερησίας Διάταξης:

1. Έγκριση όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κυθήρων για το έργο: «Συντήρηση επαρχιακού και λοιπού οδικού δικτύου νήσου Κυθήρων προϋπολογισμού 890.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α) (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λ. Αθανασιάδης)

2. Έγκριση σκοπιμότητας, σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Κηφισιάς και της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη μεταφορά και μεταστέγαση της Αρχαιολογικής συλλογής Κηφισιάς από το κτίριο, που βρίσκεται επί των οδών Γεωργαντά 30 και Κασσαβέτη, στη βίλλα Κουτούπη επί της οδού Κίμωνος Ο.Τ. 930, συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α). ( Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Μανιάτης)

3. Έγκριση παροχής υποστήριξης από την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής στο έργο LIFE- Βιοποικιλότητας για τους υγροτόπους και τις παρόχθιες ζώνες ρεμάτων της Αττικής και Καρυστίας. (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Κισκήρα)

4. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Διευθέτηση κατάντη ρεμάτων Κουβαρά και Καλυβίων» στους Δήμους Μαρκοπούλου- Μεσογαίας και Σαρωνικού. (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

5. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την επέκταση δραστηριότητας προσωρινής αποθήκευσης – επεξεργασίας μη επικινδύνων στερεών αποβλήτων – παλαιών μετάλλων και ΑΗΗΕ, με την προσθήκη της δραστηριότητας επεξεργασίας αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ), της εταιρείας ΦΑΙΔΡΑ ΜΟΝ. Ε.Π.Ε., στη Θέση Μικρό Κατερίνι Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας Αττικής. (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

6. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την μετεγκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό πλωτών εγκαταστάσεων μονάδας εκτροφής θαλασσινών ιχθύων, θαλάσσιας έκτασης 20 στρεμμάτων και ετήσιας δυναμικότητας 230 τόνων, από τη θέση «Βραχονησίδα Πάτροκλος» στη θαλάσσια περιοχή «Στενού Γαϊδουρονησίου» θέση «Κασιδιάρα», Δήμου Σαρωνικού, εντός περιοχής NATURA 2000 με Κωδικό GR3000005, με φορέα την «ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ». (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

7. Συζήτηση για το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

8. Συζήτηση για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος: «Τροποποίηση του π.δ. 141/1991 (Α΄ 58/30-04-1991) ‘Αρμοδιότητες οργάνων και υπηρεσιακές ενέργειες του προσωπικού του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και θέματα οργάνωσης Υπηρεσιών’, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει».

9. Συζήτηση για τους παιδικούς σταθμούς.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Νίκος Χαρδαλιάς: Η Αττική άντεξε, παρά τις αστοχίες και αυθαιρεσίες δεκαετιών

Peristeri News

Φαντασμαγορική η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Περιφέρειας Αττικής

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Η Αυτοδιοίκηση κερδίζει όταν λειτουργεί ενωμένα, με ξεκάθαρες αρμοδιότητες και κοινό σχέδιο για τους πολίτες

Peristeri News

Leave a Comment