PeristeriNews.gr
Editorial

200 χρόνια από την Επανάσταση – Σε τι θυμίζει το 2021 το 1821


1821-2021 – Η Ελλάδα συμπληρώνει στις 25 του Μάρτη 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, κατά του Τουρκικού ζυγού.

Μια γιορτή που καθιερώθηκε το 1838 με Βασιλικό διάταγμα από την Κυβέρνηση του Όθωνα, κατά την οποία οι εκδηλώσεις εορτασμού περιλαμβάνουν παρελάσεις και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις.

Μια μέρα που αν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός θα πραγματοποιούνταν μεγαλειώδεις εκδηλώσεις και παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ την προηγούμενη μέρα θα γινόταν η καθιερωμένη εορτή στα σχολεία της χώρας.

Τα πράγματα φέτος θα είναι κάπως διαφορετικά μιας και οι ειδικές συνθήκες μας οδηγούν στο να γιορτάσουμε μια ιστορική στιγμή για τη χώρα μας από απόσταση.

Δεν θα περάσουμε ένα όμορφο πρωινό περηφάνιας στους δρόμους της πόλης ούτε θα καμαρώσουμε τα παιδιά μας ή τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στα στρατιωτικά σώματα της Ελλάδας.

Δυστυχώς σε αυτή την κορυφαία μέρα της ιστορίας της Ελλάδας θα παραμείνουμε «φυλακισμένοι» στα σπίτια μας παρακολουθώντας από την τηλεόραση τα γεγονότα της ημέρας.

Μάλλον θα νιώσουμε περισσότερο σαν τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη τη στιγμή που η χώρα απελευθερώθηκε και ο ίδιος έζησε την υπόλοιπη ζωή του στο Παλαμήδι παρά σαν τους εκστασιασμένους Έλληνες που αντιμετώπισαν τον Τουρκικό ζυγό.

Όλα αυτά για τις ανάγκες της εποχής και της πανδημίας που θα μας αφήσει και πάλι μακριά από μια μεγάλη γιορτή της χώρας μας με την ευχή όλων μας να είναι η τελευταία που περνάμε έτσι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment