PeristeriNews.gr
Υγεία

1o Κέντρο Υγείας Περιστερίου: Η λειτουργία του χώρου στην εποχή του COVID


Το τελευταίο διάστημα το 1ο Κέντρο Υγείας Περιστερίου λειτουργεί ως μικτού τύπου φιλοξενώντας και πτέρυγα COVID-19 ενώ συνεχίζεται η λειτουργία 18 τακτικών ιατρείων.

Το κέντρου υγείας που βρίσκεται στο Μπουρνάζι στην οδό Χρήστου Λαδά λειτουργεί από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 10 το βράδυ με πρωινή και απογευματινή βάρδια.

Τις προηγούμενες μέρες επισκεφθήκαμε τη μονάδα υγείας και συνομιλήσαμε εκεί με τον Αντιδήμαρχο Υγείας του Δήμου Περιστερίου Γιώργο Μπεκιάρη και τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής τομέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας 1ου Περιστερίου, Λινάρδο Καλαμοτουσάκη.

Και οι δυο τόνισαν τις δυνατότητες που έχει η μονάδα, οι οποίες μπορούν το επόμενο διάστημα να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο.

Όπως προαναφέραμε το 1ο Κέντρο Υγείας Περιστερίου είναι μικτού τύπου και φιλοξενεί τόσο τακτικά ιατρεία όσο και πτέρυγα Covid-19.

Τα τακτικά ιατρεία δέχονται καθημερινά πολίτες έπειτα από ραντεβού που κλείνουν μέσω του τηλεφωνικού κέντρου ή online μέσω του ΗΔΙΚΑ.

Μεταξύ των ειδικοτήτων βρίσκονται: ακτινολογικό, ακτινογραφίες, γενικής ιατρικής, διαβητολογικό, καρδιολογικό, ορθοπεδικό, παθολογικό, παιδιατρικό, πνευμονολογικό, σπιρομετρήσεις, ψυχιατρικό, διακοπής καπνίσματος, οδοντιατρικό, νευρολογικό και μαιευτικό-γυναικολογικό.

Οι πολίτες μπορούν ακόμα με παραπεμπτικό και ραντεβού να υποβάλλονται σε μικροβιολογικές και αιματολογικές εξετάσεις από τις 07.30 μέχρι και τις 10.30.

Πτέρυγα COVID-19

Το τελευταίο διάστημα λόγω των αναγκών της εποχής δημιουργήθηκε στο 1ο Κέντρο Υγείας Περιστερίου και πτέρυγα COVID-19.

Καθημερινά στον ξεχωριστό χώρο που έχει προσαρμοστεί πραγματοποιούνται 80 covid-test από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η διαδικασία για την διεξαγωγή ενός τεστ στο συγκεκριμένο χώρο γίνεται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες κλείνουν τηλεφωνικά ραντεβού με την προϋπόθεση να έχουν συμπτώματα.

Μάλιστα από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου γίνονται εξετάσεις για Covid-19 και σε παιδιά.

Σύγχρονα ιατρεία χωρίς ιατρούς

Παρά την ύπαρξη 18 τακτικών ιατρείων διαφόρων ειδικοτήτων δεν παύει να είναι αισθητή και η έλλειψη βασικών ειδικοτήτων ιατρών.

Πόσο μάλλον όταν στο χώρο του κέντρου υγείας υπάρχουν για δυο συγκεκριμένες ειδικότητες σύγχρονα έτοιμα ιατρεία με ανάλογο εξοπλισμό χωρίς να υπάρχουν ιατροί αυτών των ειδικοτήτων.

Αναφερόμαστε στην ειδικότητα του Ω.Ρ.Λ. και σε αυτή του οφθαλμίατρου ενώ δεν υπάρχει ακόμα ειδικότητα Ενδοκρινολόγου και Δερματολόγου.

Προβληματίζει η προσέγγιση του Κέντρου Υγείας

Στα αρνητικά του κέντρου υγείας προστίθεται και η δύσκολη προσέγγιση του σημείου από κάποιο συμπολίτη που δεν έχει τη δυνατότητα αυτοκινήτου.

Το μόνο μέσο που περνάει ακριβώς έξω από τη μονάδα υγείας είναι η δημοτική συγκοινωνία(700) ενώ από τον πιο κοντινό κεντρικό δρόμο(Κωνσταντινουπόλεως) διέρχονται κάποιες από τις συγκοινωνίες της πόλης.

Βελτιώνεται το τηλεφωνικό κέντρο

Η νέα διοίκηση του 1ου Κέντρου Υγείας Περιστερίου έπειτα και από παράπονα των πολιτών προχωράει στη βελτίωση και ενίσχυση του τηλεφωνικού κέντρου.

Ο μεγαλύτερος όγκος των ραντεβού του Κέντρου Υγείας γίνεται πλέον ηλεκτρονικά μέσω ΗΔΙΚΑ αλλά οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται πλέον πιο εύκολα με τις τηλεφωνικές γραμμές του κέντρου υγείας.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας του Κέντρου Υγείας Περιστερίου είναι τα εξής: 210 57.48.512, 562, 526, 573, 529, 506, 523, 578.

1η ΤΟΜΥ Περιστερίου

Τέλος στον 1ο όροφο του κτιριακού συγκροτήματος υγείας λειτουργεί και η 1η ΤΟΜΥ Περιστερίου(Τοπική Μονάδα Υγείας), η οποία διαθέτει οικογενειακό ιατρό, επισκέπτη υγείας και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέσσερα χρόνια από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Peristeri News

Τι δείχνει μελέτη για τις παρενέργειες των εμβολίων Covid

Peristeri News

Δωρεάν Rapid Tests στο Δημαρχείο Περιστερίου και τον Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment