PeristeriNews.gr
Lifestyle

13χρονος γεννημένος για τη Formula


Μόλις 13 χρόνων, Κρητικός, και ιδιαίτερα εξοικειωμένος με τα αυτοκίνητα και την ταχύτητα.

Μόλις 13 χρόνων, Κρητικός, και ιδιαίτερα εξοικειωμένος με τα αυτοκίνητα και την ταχύτητα.

Ο μικρός Αλέξανδρος Δαριβιανάκης, μαθητής Γυμνασίου, πρωταθλητής στην κατηγορία «μίνι καρτ αυτοκινήτου» από τα 8 χρόνια, έχει βραβευτεί ήδη για τις επιδόσεις του στις πίστες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας, του Βελγίου κ.α.

Με είδωλό του τον πρωταθλητή Michael Schumacher, ονειρεύεται τη στιγμή που θα αγωνιστεί στη Formula 1 και θα αναδείξει διεθνώς τη χώρα μας.

Ήδη υπό την επίβλεψη ομάδας της Formula 1, ο 13χρονος Αλέξανδρος ανήκει σε ιταλικό σύλλογο και κάθε μήνα πηγαίνει από την Κρήτη στην Ιταλία για προπονήσεις.

Με βάση τους κανονισμούς στα 16 του χρόνια, ο Αλέξανδρος θα μεταπηδήσει από την κατηγορία καρτ αυτοκινήτου στη Φόρμουλα 3 και θα γίνει πλέον μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.

«Μου αρέσουν πολύ οι αγώνες και στόχος μου είναι να διακρίνομαι συνεχώς και να φτάσω στη Φόρμουλα 1. Είναι το όνειρό μου να πετύχω και να αναδείξω τη χώρα μας διεθνώς», λέει στο «Εθνος» ο Αλέξανδρος Δαριβιανάκης.

Ο νεαρός αλλά και ο πατέρας του, Διογένης, ζητούν τη στήριξη της πολιτείας, επισημαίνοντας ότι άλλες χώρες, όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, ο Λίβανος και η Πορτογαλία, βρίσκονται στο πλευρό των αθλητών τους.

«Με καλή προετοιμασία και στήριξη ο Αλέξανδρος μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Εχει τις δυνατότητες».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Διάρρηξη στη μονοκατοικία του Λεωνίδα Κουτσόπουλου – Τι άρπαξαν οι κλέφτες

Peristeri News

Πατέρας για δεύτερη φορά θα γίνει ο Χοακίν Φίνιξ

Peristeri News

Στο νοσοκομείο εσπευσμένα η Ζωζώ Σαπουντζάκη

Peristeri News

Leave a Comment