PeristeriNews.gr
Κοινωνία

100 κεραυνοί καταγράφηκαν σήμερα στην Αττική


Εκατό κεραυνοί καταγράφηκαν σήμερα στην Αττική κι ένας από αυτούς έπεσε στην Ακρόπολη, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.

Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες που σημειώθηκαν στην περιοχή της Αττικής τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης, συνοδεύονταν από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν περίπου 100 κεραυνοί, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ένας από αυτούς έπεσε στην Ακρόπολη, με συνέπεια να τραυματισθούν ελαφρά δύο αρχαιοφύλακες και δύο τουρίστριες κοντά στο Ερέχθειο.

Για την Πέμπτη, σύμφωνα με το meteo, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά κατά τόπους ενδέχεται να είναι ισχυρά και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 11 έως 18 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 6 έως 22 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, 15 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 10 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 20 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις θερμές ώρες της ημέρας καταιγίδες., κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού, αναμένονται την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ, με ενίσχυση μετά το απόγευμα σε ισχυρούς 6 μποφόρ .

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment