PeristeriNews.gr
Κοινωνία

1ο Φεστιβάλ ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κοινωνικών φορέων


Με την συμμετοχή χιλιάδων πολιτών, ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου 2011

Η πόλη μας έδειξε ότι ποτέ δεν κοιμάται, είναι ενεργή και η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή. Με την συμμετοχή χιλιάδων πολιτών, ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου 2011, η 1η Ημερίδα Γιορτή Εθελοντισμού, από Οργανώσεις της Πόλης για την Πόλη.

Οι επισκέπτες, γνώρισαν και ενημερώθηκαν για τις δράσεις των οργανώσεων τον τρόπο λειτουργίας τους και την προφορά τους. Για πρώτη φορά δεκατέσσερις ( 14) φορείς – εθελοντικές οργανώσεις, συνδιοργάνωσαν υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου, μια ζωντανή γιορτή εθελοντισμού. Το κεντρικό σύνθημα ήταν η “Η ΠΟΛΗ …ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ…..” και η γιορτή εθελοντισμού πραγματοποιήθηκε στον Πεζόδρομο Περιστερίου ( Εθνικής Αντιστάσεως ).

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους εθελοντικούς οργανισμούς και το έργο τους στην ανοιχτή έκθεση ενημερωτικού υλικού ενώ παρουσιάστηκαν δραστηριότητες όπως χορός, δράσεις για παιδιά, μουσική, εικαστική έκθεση κοινωνικού design ενώ την Κυριακή πραγματοποιήθηκε και Εθελοντική Αιμοδοσία από την Μ.Κ.Ο. ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.

Στο ίδιο περίπτερο σε ένα από τα πολλά των οργανώσεων, συστεγάστηκαν οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας της Μ.Κ.Ο. ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. , η Λέσχη 4 χ4 Περιστερίου και οι Έλληνες Ενεργοί Πολίτες. Παρουσιάστηκαν οι δράσεις μας, η διοργάνωση Σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών , Πολιτικής Προστασίας , Εκπαίδευση Πολιτών Φορέων και Μαθητών καθώς και άλλα.

Έγινε εκτενή ανάλυση για την αναγκαιότητα στήριξης της εθελοντικής Αιμοδοσίας ενώ έγινε επίδειξη των τζιπ από την λέσχη 4χ4 Περιστερίου που διαθέτει ειδικά διασκευασμένα ιδιωτικά οχήματα τύπου τζιπ με τα οποία τα μέλη της λέσχης συνδράμουν την Πολιτική Προστασία και πολλές φορές επιχειρούν απεγκλωβισμούς πολιτών από δυσπρόσιτα σημεία σε ολόκληρη την χώρα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες .

Η Εθελοντική Αιμοληψία διοργανώθηκε από την Μ.Κ.Ο. ¨ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.¨ και συμμετείχαν η Τοπική Εφορεία Προσκόπων Περιστερίου , η Λέσχη 4Χ4 Περιστερίου, η Μ.Κ.Ο. ΕΔΡΑ, οι Έλληνες Ενεργοί Πολίτες και ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου ¨Κοσμάς ο Αιτωλός ¨

Την Συνδιοργάνωση της γιορτής έχουν αναλάβει οι οργανισμοί: Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», Έλληνες Ενεργοί Πολίτες, Επιτροπή Ανέργων, Κιβωτός, ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α., Κοινωνική Σταυροφορία Σύλλογος Αιμοδοτών Περιστερίου, Λέσχη 4Χ4 Περιστερίου, Μουσική Αργώ, Περιβαλλοντικός Σύλλογος, Ποδηλατικός Σύλλογος Περιστερίου, Σύλλογος για το Μπουρνάζι, Συν+Άνθρωποι, Το Περιστέρι της Ειρήνης, Τοπικό τμήμα δυτικών προαστίων του συνδέσμου για τα δικαιώματα της γυναίκας.

Ευχάριστη νότα οι μουσικές που γέμισαν τον πεζόδρομο με την ευγενική συμμετοχή της πρωτότυπης ορχήστρας immortal serious ενώ στους επισκέπτες κράτησαν συντροφιά οι Jazz Blue Band , Bright Black, Lost Senso.

Ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν χορευτικά από τους Μπελάδες –Σύλλογος Ειρήνη Περιστερίου, από το Σύλλογο dancing with the stars, ενώ υπήρχε και Παιδική Ζώνη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment