PeristeriNews.gr
Πολιτική

 Πάνω από 70 οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των υποβρυχίων


Περισσότερα από 70 άτομα φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση των υποβρυχίων τύπου 214 του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Περισσότερα από 70 άτομα φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση των υποβρυχίων τύπου 214 του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα REAL NEWS.

Ήδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών, που χειρίζεται την υπόθεση των προμηθειών, έχει καλέσει τους πρώτους 37 εμπλεκόμενους, να καταθέσουν ως ύποπτοι τέλεσης τριών κακουργηματικών πράξεων.

Την κατάθεση πρότασης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει την υπόθεση των υποβρυχίων, ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, σε δήλωσή του κάνει λόγο για απευθείας ανάθεση από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και προσθέτει: «Μπροστά στην ύποπτη σιωπή και την αδράνεια της κυβερνητικής πλευράς, η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει πρωτοβουλία με την κατάθεση σχετικής πρότασης, προκειμένου να συσταθεί Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή, να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου ανήκουν».

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καταλογίζει στη ΝΔ διαστρέβλωση της πραγματικότητας, υποκρισία και εντυπωσιοθηρία.

«Για άλλη μια φορά η ΝΔ, με τη δήλωση του κ. Μιχελάκη διαστρεβλώνει τη πραγματικότητα, προσπαθώντας προφανώς να απενοχοποιηθεί από τη χρόνια συμπεριφορά της, δηλαδή από το να δημιουργεί και να αποκρύπτει σκάνδαλα που σχετίζονται με δημόσιο χρήμα. Εκτός από τη προφανή υποκρισία, παραβιάζει και ανοιχτές θύρες, ακριβώς γιατί γνωρίζει ότι μόλις ολοκληρώθηκε η σχετική έρευνα του ΣΔΟΕ, διαβιβάστηκε άμεσα το πόρισμά της στην εισαγγελία, χωρίς να χρειάζεται, προφανώς, οποιαδήποτε “παρότρυνση” από τη Ν.Δ.», αναφέρει στη δήλωση του ο Γιώργος Πεταλωτής.

«Με βάση αυτές τις αρχές και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η διαφορά μας είναι σαφής», σημειώνει ο Πεταλωτής και εξηγεί: «Η ΝΔ επιλέγει τη φθηνή εντυπωσιοθηρία, ενώ εμείς προχωράμε θεσμικά σε άμεση διερεύνηση για όλους και με κάθε μέσο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment