PeristeriNews.gr
Δημοτικά

«Ύπουλη επίθεση» σε βάρος της καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιστερίου


Κλήθηκε σε απολογία η δημοτική παράταξη με την … κατηγορία (!) ότι η παράταξη δέχθηκε προεκλογικά οικονομική ενίσχυση από το ΚΚΕ

Ύπουλη επίθεση χαρακτηρίζει την κλήση της σε απολογία η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιστερίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής του Υπουργείου Εσωτερικών, διότι δέχθηκε προεκλογικά οικονομική ενίσχυση από το ΚΚΕ και όχι από …φυσικά πρόσωπα (επιχειρηματίες) μέσω τραπεζικών λογαριασμών!

Σε ανακοίνωση – καταγγελία που εξέδωσαν οι Κουμουνιστές Δημοτικοί Σύμβουλοι Περιστερίου υπογραμμίζονται τα ακόλουθα:

“Η Περιφέρεια Αττικής (ΠΑΣΟΚ) κάλεσε σε …απολογία (!) τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου Γρηγόρη Τημπλαλέξη και τον οικονομικό της υπεύθυνο Δημήτρη Βαρελλά με την …κατηγορία (!) ότι η παράταξη δέχθηκε προεκλογικά οικονομική ενίσχυση από το ΚΚΕ και όχι από …φυσικά πρόσωπα (επιχειρηματίες) μέσω τραπεζικών λογαριασμών!

Τους κακοφαίνεται που η Λαϊκή Συσπείρωση δεν έχει δεσμεύσεις ούτε εξαρτήσεις από επιχειρηματικά και άλλα ιδιωτικά συμφέροντα. Μα αυτή ακριβώς είναι η διαφορά μας από αυτούς! Είναι προφανής ο στόχος αλλά και ο λόγος της επίθεσης.

Το πολιτικό τους σύστημα προσπαθεί να επιβάλει Δημοτικές παρατάξεις (και πολιτικά κόμματα) άμεσα εξαρτημένες από τους επιχειρηματίες. Η οικονομική εξάρτησή τους από αυτούς εξασφαλίζει την προώθηση των συμφερόντων του κεφαλαίου στους “καλλικρατικούς” δήμους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, ως παράταξη του ΚΚΕ, διακήρυξε ότι η μόνη εξάρτηση που έχει είναι από το λαό του Περιστερίου. Τα δικά του συμφέροντα υποστηρίζει.

Για το δυνάμωμα του εργατικού-λαϊκού κινήματος αγωνίζεται, σ’ αυτό προσβλέπει για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Ας το πάρουν χαμπάρι! Την παράταξη του ΚΚΕ δεν πρόκειται να τη βάλουν στο χέρι! Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν μπαίνει στα δικά τους καλούπια!

Δεν είναι συστημική παράταξη, πρωτοπορεί στο ρεύμα για τη ρήξη και την ανατροπή. Περιστεριώτισσες, Περιστεριώτες Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό της πλουτοκρατίας (ΝΔ, ΛΑΟΣ κλπ) προσπαθούν να φορτώσουν την καπιταλιστική κρίση στις πλάτες του λαού.

Καταργούν βίαια εργατικά και λαϊκά δικαιώματα για να περισωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου! Η κρίση του καπιταλισμού είναι πλέον αγιάτρευτη! Δεν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος στα πλαίσια αυτού του συστήματος. Από αυτούς έχετε να περιμένετε μόνο τα χειρότερα! Πρόταση φιλολαϊκής διεξόδου υπάρχει και είναι η λαϊκή οικονομία!

Δηλαδή κεντρικά σχεδιασμένη παραγωγή με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και τις ανάγκες του λαού. Με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής για την ικανοποίηση των βασικών λαϊκών αναγκών σε αγαθά, σε υγεία, σε παιδεία, σε ψυχαγωγία, σε πολιτιστική δημιουργία.

Αυτή η πρόταση δεν αρέσει στην πλουτοκρατία και στα κόμματά της είναι όμως αναγκαία για τους εργαζόμενους και το λαό. Αυτήν την πρόταση βάζει στο κέντρο της αντιπαράθεσης το ταξικό εργατικό και το λαϊκό κίνημα. Αυτό προσπαθούν να αποτρέψουν οι δυνάμεις του συστήματος, γι’ αυτό επιτίθενται στη λαϊκή Συσπείρωση και στο ΚΚΕ.

Μας θέλουν όλους σαν τα μούτρα τους! Δεν πρόκειται να τους περάσει! Αντισταθείτε στη μοιρολατρία και στο συμβιβασμό που θέλουν να σας οδηγήσουν οι πολιτικές δυνάμεις του συστήματος. Σας θέλουν υποταγμένους! Σας «υπόσχονται» τα χειρότερα.

Απαιτήστε όσα σας ανήκουν! Αφήστε πίσω τις συστημικές πολιτικές δυνάμεις. Δουλεύουν για την πλουτοκρατία. Ό,τι αρπάζουν από εσάς εκεί το χαρίζουν! Μην σας ξεγελάνε οι κόντρες που έχουν μεταξύ τους. Συμφωνούν ότι εσείς πρέπει να πληρώσετε την κρίση τους.

Πείτε τους, όχι! Συσπειρωθείτε στο ταξικό κίνημα και στη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου Ο στόχος είναι μπροστά και είναι πλέον φανερός! Λαϊκή εξουσία για να οργανωθεί η λαϊκή οικονομία”!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Βιωματικό εργαστήριο για Συμβούλους Σχολικής Ζωής στο 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Peristeri News

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (9η)

Peristeri News

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

Leave a Comment