PeristeriNews.gr
Οικονομία

«Όχι» πρακτόρων στην επιβολή τέλους στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ


Tην κάθετη αντίθεσή του στη φημολογούμενη επιβολή τέλους 5 λεπτών του ευρώ σε παιχνίδι ή παιχνίδια του ΟΠΑΠ ως αντιστάθμισμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, εξέφρασε το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρακτόρων του ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ). Όπως τονίστηκε, το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα αποδώσει σε καμία περίπτωση.

Σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κ. Τοπτσίδης εξέφρασε την απορία γιατί ένα μέτρο που στο παρελθόν απέτυχε παταγωδώς, επανέρχεται από τη σημερινή κυβέρνηση. Σημείωσε πως το τέλος αυτό θα «σκοτώσει» την ανακύκλωση του τζίρου των παιχνιδιών και στο τέλος δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα. Ακόμη ανέφερε πως με μαθηματική ακρίβεια η επίπτωση θα είναι το κλείσιμο τουλάχιστον 1.000 πρακτορείων και συνεπακόλουθες απολύσεις 6.000 εργαζομένων στον κλάδο, ο οποίος βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με προβλήματα βιωσιμότητας.

Με τη σειρά του ο Γ. Πουλημάς, πρόεδρος του Συλλόγου Πρακτόρων Αττικής, είπε ότι οι υπολογισμοί της κυβέρνησης για τα προσδοκώμενα έσοδα από ένα τέτοιο τέλος, είναι πρόχειροι και φανερώνουν άγνοια. Αναφερόμενος στο ΚΙΝΟ σημείωσε ότι στηρίζεται στην ανακύκλωση των κερδών των παικτών, καθώς σύμφωνα με υπολογισμούς, ένα ευρώ που παίζεται δημιουργεί πενταπλάσιο τζίρο στο παιχνίδι, ακριβώς λόγω της ανακύκλωσης των κερδών.

Η Ομοσπονδία των Πρακτόρων εξέφρασε την βεβαιότητα πως ένα τέτοιο μέτρο θα ενισχύσει τον παράνομο τζόγο, ο οποίος παραμένει ανεξέλεγκτος, φτάνοντας σε μέγεθος τα 6 δισ. ευρώ ετησίως.

Η ΠΟΕΠΠΠ εξέφρασε την απορία γιατί η κυβέρνηση δεν αναζητά φορολογικά έσοδα από τον παράνομο τζόγο και επιμένει να επιβαρύνει έναν υπερφορολογημένο μόνιμο δίκτυο, όπως αυτό των πρακτορείων της ΟΠΑΠ. Τέλος, επιφυλάχθηκε για την κλιμάκωση των αντιδράσεων του κλάδου, συμπληρώνοντας πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μετά τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, αργότερα το απόγευμα.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment