PeristeriNews.gr
Editorial

Όταν τα κανάλια… τρεμοσβήνουν


Μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότερα κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης σχηματίζουν λιγότερες πιθανότητες επιβίωσης καθώς τα προβλήματά τους μεγεθύνονται.

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Το γειτονικό μας αλλά παλαιότερο παράδειγμα του Alter ή το επίκαιρο ζήτημα με το Mega;

Το Megaλο κανάλι πάσχει και αυτό το γνωρίζουν οι περισσότεροι που ασχολούνται με το χώρο των Media.

Οι μέτοχοι φέρονται για μία ακόμη φορά να κάνουν την ύστατη προσπάθεια διάσωσης, ενώ συνεχώς εμφανίζονται νέα προβλήματα που καθιστούν αμφίβολη τη συνέχιση της λειτουργίας του Μεγάλου Καναλιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προειδοποιητική επιστολή στο MEGA έστειλε και η Digea, η οποία ενημερώνει ότι από την 1η Μαΐου είναι υποχρεωμένη να ξεκινήσει σταδιακά την υποβάθμιση του τηλεοπτικού σήματος, διαδικασία η οποία θα καταλήξει τις επόμενες ημέρες στην οριστική διακοπή.

Η Digea έστειλε το δικό της τελεσίγραφο καθώς το κανάλι δεν έχει πληρώσει την εταιρεία-πάροχο του ψηφιακού σήματος τους τελευταίους έξι μήνες. Από την Κυριακή το σήμα του MEGA θα αρχίσει να «θολώνει», να χάνει την ψηφιακή του ποιότητα, μέχρι σταδιακά να σβήσει τελείως. Οι τηλεθεατές αρχικά δεν θα αντιληφθούν τη δια­φορά, αυτή ωστόσο, προοδευτικά θα γίνει ορατή από τους πάντες.

Εκτός, όμως, από το πρόβλημα του σήματος, ο Μάιος φέρνει το MEGA αντιμέτωπο με την καταγγελία των δανειακών του συμβάσεων. Οι τράπεζες παραμένουν ανυποχώρητες και συνεχίζουν το μπλοκάρισμα των λογαριασμών του καναλιού, όπου, κατά πληροφορίες, υπάρχει ρευστότητα άνω των 2,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα συνεχίζονται και οι διεργασίες μεταξύ των μετόχων, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσαν τις τράπεζες ότι έχουν έρθει σε συμφωνία μεταξύ τους για να προχωρήσουν στην αύξηση κεφαλαίου.
Στο κανάλι οι εργαζόμενοι είναι σε αναστάτωση και προχωρούν σε στάσεις εργασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έκτακτες αλλαγές στο πρόγραμμα. Το επίδομα Πάσχα καταβλήθηκε τελικά εντός της χρονικής προθεσμίας που θέτει ο νόμος, αλλά την καταβολή του διασφάλισε η πλευρά Βαρδινογιάννη – Μπόμπολα, οι οποίοι διέθεσαν τα 400.000-450.000 ευρώ που χρειάζονταν. .

Στην τηλεοπτική αγορά διακινείται η άποψη ότι το MEGA οδηγείται αναπόφευκτα στο λουκέτο από τη στιγμή που η κυβέρνηση προχωρά στον διαγωνισμό για τις τέσσερις άδειες. Από επιχειρηματικής σκοπιάς η αύξηση των 22,5 εκατ. ευρώ έχει υψηλό ρίσκο, καθώς οι μέτοχοι καλούνται να διαθέσουν σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία το ποσό των 22,5 εκατ. για να στηρίξουν το κανάλι, χωρίς να γνωρίζουν αν τελικά θα πάρει άδεια.

Το πιο σημαντικό σημείο όλης αυτής της ιστορίας είναι ομολογουμένως οι εργαζόμενοι. Μπορεί τα οικονομικά προβλήματα να είναι τεράστια αλλά ας αναρωτηθούν κάποιοι το τι θα γίνει με όλους αυτούς τους ανθρώπους που θα μείνουν άνεργοι. Ας μην καταντήσουν και άλλοι επαγγελματίες του χώρου όπως αυτοί του Alter πριν μερικά χρόνια!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment