PeristeriNews.gr
Πολιτική

Όσο μειώνεις τα εισοδήματα, τόσο δεν προχωράει η ανάπτυξη


Υπογράμμισε ο υπουργός περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

«Είναι στο χέρι μας να προχωρήσουμε από εδώ και πέρα με γοργά βήματα, να αλλάξουμε όλο το οικονομικό περιβάλλον της χώρας, τις διαρθρωτικές αλλαγές, που πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε να ξαναφέρουμε πολύ γρήγορα, εντός του ’11, σιγά σιγά τη χώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», υπογράμμισε ο υπουργός περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real Fm.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης διευκρίνησε «έχουμε κάνει, λοιπόν, σημαντικά βήματα, έχουμε γλιτώσει τη χρεοκοπία, έχουμε εξασφαλίσει τη διάσωση της χώρας, αλλά δεν έχουμε πείσει ακόμα τους επενδυτές ότι έχουμε προχωρήσει στη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει να αλλάξουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον εδώ μέσα, το οποίο χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια, να σπάσουμε αντιλήψεις και νομοθετήματα και πρακτικές και συμπεριφορές δεκαετιών, έτσι ώστε η χώρα να γίνει μία χώρα πολύ φιλική προς τις επενδύσεις, και αυτό γίνεται τώρα».

Αναλύοντας τα βήματα, που γίνονται, και τους στόχους, που έχει θέσει, ανέφερε «προσπαθούμε να επανεκκινήσουμε την οικονομία με δημόσιες επενδύσεις. Πέρσι απορροφήσαμε το 19% έναντι 3% του 2009 του ΕΣΠΑ. Φέτος, θέλουμε να απορροφήσουμε διπλάσιο, δηλαδή 5,5 δισ. αντί για 2,5 δισ. που απορροφήσαμε το 2010. Δεύτερον, ψηφίσαμε τον επενδυτικό νόμο τον Γενάρη. Τώρα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα προκηρύξουμε όλα τα επενδυτικά σχέδια αξίας περίπου 4 δισ. ευρώ».

Απαντώντας σε ερώτηση αν βγαίνει το μνημόνιο, σημείωσε πως «το μνημόνιο θα βγει εφόσον όλοι μαζί, η πολιτική εξουσία, η αντιπολίτευση και όλοι οι Έλληνες πολίτες πάμε μαζί. Το μνημόνιο δεν θα βγει, αν εμείς είμαστε αδύναμοι πολιτικά, αν δεν είμαστε τολμηροί, αν δεν είμαστε αποφασιστικοί, αν δεν έχουμε αυτοπεποίθηση γι αυτό που κάνουμε κι από την άλλη πλευρά κάθε κοινωνική ομάδα τραβάει τον δικό της δρόμο. Δεν θα πεθάνει η χώρα αυτή».

Επισήμανε πως είναι λογικό να υπάρχει ύφεση και σημείωσε «άρα, λοιπόν, θα έχουμε και μειωμένα έσοδα από τη μία πλευρά και από την άλλη είναι οι μηχανισμοί, οι οποίοι πρέπει να εργαστούν αποτελεσματικότερα, προκειμένου να λειτουργήσουν μία καλύτερη κατάσταση στα έσοδα της χώρας.

Υπάρχει ένα περιθώριο να κοπούν δαπάνες πολυτελείς. Δεν αναφέρομαι στα εισοδήματα των ανθρώπων, γιατί αυτό είναι και κακό. Όσο μειώνεις τα εισοδήματα, τόσο μειώνεται η κατανάλωση, άρα δεν προχωράει η ανάπτυξη».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment