PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Όσκαρ: Έντονες αντιδράσεις για την παράλειψη αναφοράς στον Λουκ Πέρι


Μία από τις πιο σημαντικές και κυρίως συγκινητικές στιγμές στην τελετή των Βραβείων Όσκαρ, είναι το «In Memoriam», τον φόρο τιμής που αποτίει η Αμερικανική Ακαδημία στους ανθρώπους τους κινηματογράφου, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή μέσα στη χρονιά.

Μάλιστα, κάθε χρονιά ένας καλλιτέχνης ανεβαίνει στη σκηνή και «ντύνει» μουσικά το καθιερωμένο βίντεο. Φέτος, στη σκηνή των Όσκαρ 2020 ανέβηκε η Μπίλι Άιλις ερμηνεύοντας μοναδικά το «Yesterday» των Beatles. Πίσω της έπαιζε σε γιγαντοοθόνη το αφιέρωμα με τους ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή.

Μάλιστα, οι διοργανωτές φρόντισαν να ανοίξουν το αφιέρωμα με τον Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος σκοτώθηκε πριν λίγες ημέρες σε δυστύχημα με το ελικόπτερό του, και να κλείσουν με τον Κερκ Ντάγκλας, ο οποίος πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Αλλά στο ενδιάμεσο δεν υπήρχε πουθενά ο Λουκ Πέρι.

https://www.youtube.com/watch?v=FKmqtaxIS3Y&feature=emb_title

Ο ηθοποιός, που έγινε διάσημος μέσα από το ρόλο του Ντίλαν στη σειρά Μπέβερλι Χιλς, πέθανε τον περασμένο Μάρτιο από εγκεφαλικό, ενώ η τελευταία του κινηματογραφική συμμετοχή ήταν στην ταινία του Ταραντίνο, Κάποτε στο Χόλυγουντ.

Το γεγονός ότι η ταινία ήταν υποψήφια σε 8 κατηγορίες για Όσκαρ (έφυγε με δύο αγαλματίδια), και ο Πέρι «αγνοήθηκε» με αυτόν τον τρόπο, προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις στα social media. Μάλιστα, οι χρήστες έκαναν λόγο για «ασέβεια» από την πλευρά της Ακαδημίας προς τη μνήμη του ηθοποιού.

Πάντως, στη χθεσινή τελετή στο αφιέρωμα «In Memoriam» δεν συμπεριλήφθηκε και ο ηθοποιός Cameron Boyce, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Ιούλιο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Η ημέρα των ερωτευμένων σε ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ

Peristeri News

Leave a Comment