PeristeriNews.gr
Πολιτική

Όλ. Γεροβασίλη: Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι απευθύνομαι σε λωτοφάγους


Δριμεία επίθεση ασκεί η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή την κριτική που δέχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μετά τις διαβεβαιώσεις της ότι δεν θα γίνει μειώσεις στις κύριες συντάξεις. Μάλιστα, κατηγορεί τα δύο κόμματα ότι βλέπουν το σχέδιό τους για ανατροπή της κυβέρνησης μέσω του ασφαλιστικού να αποτυγχάνει εντελώς.

«O υπηρεσιακός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και το ΠΑΣΟΚ, σε πλήρη σύμπνοια όπως πάντα, αποφάσισαν ότι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να ξεχάσουν με ποιον τρόπο οι κυβερνήσεις τους κράτησαν «ζωντανό» το ασφαλιστικό σύστημα, θυσιάζοντας τους συνταξιούχους» σημειώνει η κ. Γεροβασίλη.

Απαντά δε πως επικαλούνται το περίφημο «mail Χαρδούβελη», το οποίο ούτε ως βάση συζήτησης δεν έγινε αποδεκτό, ενώ ταυτόχρονα «πίεζαν με όλους τους τρόπους να δεχτούμε το καταστροφικό «πακέτο Γιούνκερ» του καλοκαιριού».

Συνεχίζει, υπενθυμίζοντας τις περικοπές που επέβαλαν την προηγούμενη πενταετία μία προς μία:

  • Το 2010 κόπηκαν τα επιδόματα αδείας και εορτών για 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους. Αντικαταστάθηκαν από «βοηθήματα» των 200-400 ευρώ.
  • Έγιναν μειώσεις 3 ως 10% για παροχές πάνω από 1.400 ευρώ.
  • Το 2011 επιβλήθηκε Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης και μειώθηκαν εκ νέου 3 ως 14% οι συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ. Η Ειδική Εισφορά επεκτάθηκε στις επικουρικές άνω των 300 ευρώ με μειώσεις 3 ως 10%.
  • Αυστηροποιήθηκαν περαιτέρω τα εισοδηματικά κριτήρια του ΕΚΑΣ, με αποτέλεσμα να το χάσουν οριστικά χιλιάδες συνταξιούχοι.
  • Την ίδια χρονιά επιβλήθηκαν νέες μειώσεις 6 ως 14% από την αύξηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης.
  • Έγινε επιπλέον παρακράτηση 6 ως 10% στους συνταξιούχους του Δημοσίου κάτω των 60 ετών με σύνταξη άνω των 1.700 ευρώ.
  • Κουρεύτηκε το 40% της κύριας σύνταξης πάνω από 1.000 ευρώ για συνταξιούχους κάτω των 55 ετών. Επιβλήθηκε νέο κύμα μειώσεων 30% στις επικουρικές συντάξεις του ΕΤΕΑΜ άνω των 150 ευρώ.
  • Το 2012 μειώθηκαν κατά 12% όλες οι συντάξεις του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ άνω των 1.300 ευρώ. Περικόπηκαν ξανά κατά 10 ως 20% οι επικουρικές άνω των 250 ευρώ.
  • Μειώθηκε 5 ως 20% το άθροισμα κύριων, επικουρικών συντάξεων και μερίσματος.
  • Μετά το 2012 μειώθηκαν ξανά κατά 5,2% όλες οι επικουρικές συντάξεις.

Κάνει δε λόγο για εξόντωση των ασφαλισμένων και του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ κατηγορεί και τα δύο κόμματα για περίσσευμα θράσους καθώς προσφεύγουν σε αγοραίες εκφράσεις και προσωπικές επιθέσεις, προσβάλλοντας στην πραγματικότητα τον ελληνικό λαό.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment