PeristeriNews.gr
Πολιτική

Όλ. Γεροβασίλη: Θα μείνουν με την όρεξη όσοι περιμένουν ρωγμές στην κυβέρνηση


«Καθώς δεν παρεκκλίνουμε από τη συμφωνία του Αυγούστου, θα μείνουν με την όρεξη όσοι προσβλέπουν σε ρωγμές στην κυβερνητική πλειοψηφία», επισημαίνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας «έχουν αποδείξει ότι αντιλαμβάνονται την ευθύνη τους».

Σε συνέντευξή της στην Real News, η κ. Γεροβασίλη αναφέρει ότι η κυβέρνηση τηρεί στο ακέραιο τις απαιτήσεις της συμφωνίας του καλοκαιριού, ενώ καλεί και τις υπόλοιπες πλευρές να πράξουν το ίδιο. Σημειώνει επίσης ότι από τη συμφωνία του καλοκαιριού προβλέπονταν διορθωτικές κινήσεις αν και όταν διαπιστωθεί απόκλιση από τους στόχους.

«Έχουμε επιτύχει υπεραπόδοση στην κάλυψη των στόχων, κάτι που αποδεικνύεται χωρίς αμφιβολία και από τα στοιχεία της EUROSTAT. Η προληπτική νομοθεσία κάτω από δεκάδες προϋποθέσεις, εκτός του ότι αντικρούει στο νομικό σύστημα, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, προκαλώντας εμπόδια στην οικονομία και τις επενδύσεις. Τελικά δηλαδή να έχει υπονομευτικό αποτέλεσμα στο ίδιο το πρόγραμμα. Εμείς αποδείξαμε ότι επιτυγχάνουμε και ότι ανατρέπουμε τις προβλέψεις προς το καλύτερο. Το ΔΝΤ αντιθέτως είναι γνωστό πόσες και πόσο αποτυχημένες προβλέψεις έκανε» αναφέρει η .κ Γεροβασίλη. Παράλληλα, τονίζει ότι η κυβέρνηση υλοποιεί μία συμφωνία την οποία έθεσε στην κρίση του λαού.

Για την εκταμίευση της δόσης και την συζήτηση για το χρέος υπογραμμίζει πως το πλαίσιο της συμφωνίας είναι σαφές, επαναλαμβάνοντας ότι με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εκταμιεύεται η δόση και αρχίζει η συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Για την ψήφιση των νομοσχεδίων (ασφαλιστικό – φορολογικό) η κ. Γεροβασίλη αναφέρει πως η Βουλή, ως είθισται, θα διακόψει για το Πάσχα, οπότε η συζήτηση στην Ολομέλεια θα γίνει μετά το Πάσχα με την επανέναρξη των εργασιών.

Αναφερόμενη στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη η κ. Γεροβασίλη αναφέρει πως «θέλει την εξουσία εδώ και τώρα, φοβούμενος την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, οπότε και η ακραία καταστροφολογική ρητορική του δεν θα έχει καμία αξία». «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία αναστολή στην αξιοποίηση κάθε μέσου και την υιοθέτηση ακροδεξιάς ατζέντας για την κατάληψη της εξουσίας», συμπληρώνει.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment