PeristeriNews.gr
Οικονομία

Όλα έτοιμα για το: «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον».


Επτά τράπεζες εκδήλωσαν εχθές ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», μέσα από το οποίο θα χρηματοδοτηθούν παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια

Μετά την υποβολή προσφορών επτά χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στο ΤΕΜΠΜΕ στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον», ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Επτά τράπεζες εκδήλωσαν εχθές ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», μέσα από το οποίο θα χρηματοδοτήσουμε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια.

Σε μια περίοδο όπου ο κατασκευαστικός κλάδος δοκιμάζεται και χιλιάδες συνάνθρωποί μας βιώνουν την απειλή της ανεργίας, δίνουμε το σύνθημα για επανεκκίνηση και αναθέρμανση της οικονομίας, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής του πολίτη.

Η ελπιδοφόρα αυτή εξέλιξη είναι ένα από τα πρώτα μας βήματα για να βάλουμε και πάλι μπροστά τη μηχανή της οικονομίας.

Αφουγκραζόμαστε την κοινωνία και τις ανάγκες της. Είμαστε δίπλα στην αγορά και στα προβλήματά της. Χτίζουμε γέφυρες και συνεργασίες με κάθε φορέα που αντιλαμβάνεται τη συγκυρία.

Η προσπάθεια συνεχίζεται καθημερινά. Μπορούμε βάσιμα να ελπίζουμε ότι από αυτήν την κρίση θα βγούμε πιο δυνατοί».

Επισημαίνεται ότι με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κλήθηκαν να καταβάλουν 400 εκ. ευρώ, όσο δηλαδή είναι και η κρατική συμμετοχή μέσω του ΕΣΠΑ.

Η ανταπόκρισή τους αναμένεται να ξεπεράσει τα 700 εκ. ευρώ. Το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον», υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και προβλέπει παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κατοικίες, κτίρια και εγκαταστάσεις επιχειρήσεων.

Η β’ φάση του προγράμματος θα υλοποιηθεί μέσα από το νέο Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (Ε.Τ.Ε.Α.Ν).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment